Обемът на инвестициите в търговски недвижими имоти в Русия за

...
Обемът на инвестициите в търговски недвижими имоти в Русия за
Коментари Харесай

Инвестициите в търговски имоти в Русия достигнаха исторически рекорд

Обемът на вложенията в търговски недвижими парцели в Русия за първите 9 месеца на годината доближи невижданите 280 милиарда рубли (около 6 милиарда $, като се има поради осреднения курс на рублата за периода), демонстрират данните на IBC Real Estate, заяви Интерфакс.

" Общият размер на вложенията в този сегмент на недвижимите парцели (търговски) за деветте месеца на тази година доближи 280 милиарда рубли. В съпоставяне с общия размер за цялата 2022 година, този резултат демонстрира грандиозно повишаване от 6 пъти и надвишава общия размер на вложенията в търговски парцели за последните пет години с повече от 20%.

В историята на развиването на съветския пазар на търговски парцели подобен размер покупко-продажби е невиждан и няма аналози в историята ", се споделя в изследването на IBC Real Estate.
 Петте най-високи жилищни небостъргача, които се строят в този момент в Москва
Петте най-високи жилищни небостъргача, които се строят в този момент в Москва

Те са от висок клас, на пето място е 55-етажна постройка

Експертите прецизират, че размерът на вложенията в търговски парцели единствено за третото тримесечие на 2023 година възлиза на 147 милиарда рубли. По-голямата част от продажбите (58%) са свързани с районни търговски парцели.

Анализаторите на пазара на недвижими парцели изясняват неимоверния скок със " закриването " (на сделките) на " трофейни " активи в парцели на задгранични " играчи ". Оказва се, че има (голямо) търсене на търговски парцели освен от строителни бизнесмени и капиталови фондове, само че и от " играчи " от други стопански браншове.

" През идната година чакаме висока интензивност на локални вложители за придобиването на активи в търговски парцели на притежатели от Русия и другарски страни ", предвижда Микаел Казарян, член на Борда на шефовете и началник на отдела за " финансови пазари и вложения " в IBC Real Estate.
 Китайският жилищен пазар отива към най-лошата рецесия до момента?
Китайският жилищен пазар отива към най-лошата рецесия до момента?

Проблемите на пазара на жилищни парцели ще се отразят отрицателно като цяло на потребителското доверие, което пък ще утежни спада в сектора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР