Обединеното кралство влиза в нова 4-седмична национална карантина. След като

...
Обединеното кралство влиза в нова 4-седмична национална карантина. След като
Коментари Харесай

Великобритания влиза в нова 4-седмична национална карантина

Обединеното кралство влиза в нова 4-седмична национална карантина.

След като Англия мина психическата граница от 1 млн. регистрирани случая на ковид от началото на пандемията, а приблизително дневно има по към 20 000 новозаразени, от четвъртък – 5 ноември, Англия ще влезе в общонационална карантина.

Магазините, като се изключи тези за хранителни артикули, пъбовете, питейните заведения и заведенията за хранене се затварят до 2 декември. Заведенията ще могат да продължат само да оферират храни и питиета за у дома и доставки по домовете.

Въпреки това учебните заведения и другите просветителни институции остават отворени.

Дейността си към този момент ще продължат Народното събрание и съдилищата.

На хората се предлага да останат в къщи колкото е допустимо повече, само че ще им бъде разрешено да напущат домовете си за обучение, медицински прегледи и да пазарят за артикули от първа нужда.

Тези, за които е неотложно, ще могат да продължат да вървят на работа. Ще бъдат позволени и извършения навън за членове на едно и също домакинство. Важно е да се означи, че управляващите в Северна Ирландия, Уелс и Шотландия дефинират независимо рестриктивните мерки на своята територия и те са разнообразни от тези в Англия.

Борис Джонсън насрочи изненадващо конференцията си в съботната вечер, откакто при започване на деня изтекла информация от държавен източник разкри, че новите ограничения ще бъдат оповестени в понеделник. След като от Даунинг стрийт отлагаха конференцията три пъти в границите на няколко часа, се появиха спекулации, че министър председателят се готви да подаде оставка. Когато най-накрая застана пред камерите, това не се случи, само че коментаторите са безапелационни, че идващите седмици няма да бъдат по никакъв начин лесни за държавното управление в Лондон, което се изправя пред възходящо неодобрение.

Представители на разнообразни браншови организации към този момент показаха терзанията си, че рестриктивните мерки ще нанесат унищожителен удар върху стопанската система с неразбираеми последици за орисите на хората. Последните седмици в британската столица имаше всеобщи митинги на хора, които не бяха съгласни с рестриктивните мерки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР