Над 2 млн. от бюджета на Пловдив се предлагат за

...
Над 2 млн. от бюджета на Пловдив се предлагат за
Коментари Харесай

Преразпределят над 2 млн. общински средства

Над 2 млн. от бюджета на Пловдив се оферират за преразпределение по действия на сесията на Общинския съвет през днешния ден.

Гледайте онлайн от 9 часа.

Преразпределянето на над 2 045 000 лв. е и поради одобрените разноски за заплати и числеността на личния състав за тази година.

Но половината от средствата пък са поради постъпили оферти за финансиране на разнообразни действия, измежду които и 600 хиляди лв. за ремонта на Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “, над 740 хиляди лв. за новата улица „ Георги Странски “ в регион Източен, 40 000 лв. за незабавен ремонт на понтоните на Гребния канал.

Предлага се също да се провиснал близо 32 хиляди лв. за консултански услуги в транспортната сфера.

Други 31 900 лв. се оферират за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми..

Парите ще бъдат обезпечени от други пера в бюджета.

С почетни значки на Пловдив ще бъдат удостоени 15 шефове и учители от пловдивските детски градини и учебни заведения, а с грамота и парични награди – 21 млади учители.

За първи път ще бъде гласувано предложение, импортирано от 37 общински съветници от разнообразни политически групи, за почитане на 14 млади пловдивчани-творци, спечелили национални и интернационалните състезания, с почетна значка на Пловдив.

Ще бъдат обновени разписанията на част от автобусните линии, като се отстраняват първите и последни курсове на някои от тях поради дефицита на водачи и отпадналата нужда от прекомерно ранни и късни рейсове.

Съветниците ще гласоподават детската железница да се употребява гратис на 31 май, 1 и 2 юни по случай Международния ден на детето.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР