Нюйорските законодатели приеха законопроект за легализиране на използването на марихуана.

...
Нюйорските законодатели приеха законопроект за легализиране на използването на марихуана.
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк легализира марихуаната за развлечение

Нюйорските законодатели одобриха законопроект за узаконяване на потреблението на марихуана. Така щатът Ню Йорк става петнадесетия американски щат, който позволява потреблението на марихуаната за развлекателни цели, съобщи Ройтерс.

Очаква се законът да бъде подписан от губернатора Андрю Куомо.

В поддръжка на нормативния акт се оповестиха 40 сенатори против 23, които бяха срещу, както и 100 членове на долната камара на локалния законодателен орган против 49 срещу.

" Това значимо законодателство обезпечава правдивост за от дълго време маргинализираните общности, обгръща нова промишленост, която ще развива стопанската система, и основава обилни защитни ограничения за обществеността ", сподели Куомо, представен от Франс Прес.

От офиса на губернатора обявиха, че смяната може да обезпечи спомагателни 350 милиона $ годишни данъчни доходи и да сътвори десетки хиляди работни места. Законът ще разреши на възрастни на 21 и повече години да купуват канабис и да отглеждат растения за персонална консумация вкъщи, с проект за отклонение на част от средствата за лекуване на опиати и обучение.

Ню Йорк автоматизирано ще почисти досиетата на хора с минали присъди за закононарушения, свързани с марихуана, които към този момент няма да бъдат криминализирани.

Законът също по този начин ще отстрани наказванията за владеене на до три унции опиат (85 грама), колкото е новото ограничаване за персонално владеене. Съществуваща стратегия за марихуана за медицински цели ще бъде разширена.

Щатът възнамерява да таксува продажбите на марихуана с девет %, като приходите от спомагателен налог от четири % ще се разпределят сред локалните управляващи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР