Ню Йорк Никс е най-скъпият клуб в Националната баскетболна асоциация

...
Ню Йорк Никс е най-скъпият клуб в Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Никс е за седма поредна година най-скъпият отбор в НБА

Ню Йорк Никс е най-скъпият клуб в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) за седми следващ път, сочи годишното изследване на "Форбс ".

Никс, които са спечелили единствено една плейофна серия от 2000 година насам и имат купа за последно от 1973, са оценени на 5.8 милиарда щатски $, което е скок с 16 % от предходната година. На второ място са Голдън Стейт Уориърс (5.6 милиарда долара), а в топ 5 попадат още Лос Анджелис Лейкърс (5.5 милиарда), Чикаго Булс (3.6 милиарда) и Бостън Селтикс (3.5 милиарда). "Форбс " също по този начин прецизира, че за първи път в историята цената на три клуба надвишава 5 милиарда $.

Въпреки Ковид-19 пандемията, която остави почитателите отвън залите за по-голямата част от сезон 2020/2021, междинната стойност на тимовете е повишена с 13 % до 2.48 милиарда. Причина за това са рекордните контракти с рекламодатели и упованията за нова договорка за телевизионните права следващата година, която ще счупи всички върхове в историята на НБА.

Миналогодишният първенец Милуоки Бъкс е на 17-о място в класацията със стойност от 1.9 милиарда $ и растеж от 17 % от предходната година.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР