Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна.

...
Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна.
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов: Нямаме намерение да даваме целия комплекс С-300 на Украйна

Нямаме желание да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна. Това съобщи в " Денят стартира " началникът на защитата адм. Емил Ефтимов. Той акцентира, че няма директна опасност за сигурността на България, а дейностите на българската войска минимизират рисковете от спора в Украйна.

Неизправените ракети С-300, които се разисква да изпратим в Украйна, са сред 3 и 5% от цялото ни налично количество, а въоръжението, което сме дали до момента, не визира боеспособността на нашата войска.

" Състоянието на въоръжението и техниката на армията не е загадка за партиите. Всяка година аз отпущам отчет на министъра на защитата по положението на въоръжението и техниката, в това число положението на зенитните средства. Нормално е някои системи да не могат да се поддържат. Пробвахме преди войната в Украйна договорка с Руската федерация за ремонт на МиГ-29, както и за поддръжка на комплекса С-300 ".

Нямаме желание да даваме целия ракетен комплекс, до момента в който не намерим заместваща дарба - по-късно би трябвало да се подписа контракт, да има доставка, да се образова състав - тогава може да се мисли над този въпрос, само че това няма да е скоро, посочи Ефтимов.

Основната цел на многонационалната бойна група на НАТО е въздържане на евентуален агресор. Като подготовка, предпочитание и процедури сме равнопоставени, само че техниката ни е по руски модел, сподели още той.

" Модернизацията е в ход. Правителството утвърди плана за рационализация на сухопътните войски. Надявам се да ни извикат в комисията по защита да защитим нашите причини и сухопътните войски да получат един подтик ".

12 летци се приготвят за пилотиране на изтребители Ф-16. Старите МиГ-ове ще летят, до момента в който дойдат Ф-16. Ако има прозорец сред двете, ще разчитаме на съдружници за въздушната защита.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР