Нямаме много време, оставащото време от мандата е само една

...
Нямаме много време, оставащото време от мандата е само една
Коментари Харесай

Илиана Иванова: Имаме дефицит от около 100 млрд. при финансирането на иновациите в Европа

„ Нямаме доста време, оставащото време от мандата е единствено една година, тъй че се фокусираме незабавно върху това, което би трябвало да свършим “,

това съобщи Илиана Иванова малко откакто бе подкрепена за еврокомисар от Екологичен потенциал.

„ Много са дилемите, несъмнено ще се видя с генералните дирекции, с цел да очертаем проблемите и да започваме работа по тях, тъй като остава единствено година от мандата. Добрата вест – знаете, че беше реализирано съглашение за асоцииране на Обединеното кралство, тъй че се надявам да стартираме работа ”, заяви българският еврокомисар пред публицисти в Страсбург.

„ Около 100 милиарда имаме недостиг при финансирането на нововъведенията в Европа. Ако би трябвало да достигнем този таргет от 3% от Брутният вътрешен продукт – това, което би трябвало да се направи е да се притегли задоволително частно финансиране. България към момента е в дъното на класацията, ние разделяме иноваторите в Европейски Съюз на: мощни, умерени, разрастващи се и нововъзникващи. Ние сме в най-долната част. Но старания се вършат ”, сподели Иванова.

Българският еврокомисар уточни, че ще постави всички старания да помогне на българските научни центрове, откриватели, университети да наваксат изоставащото движение. „ Планирам още в края на месеца, откакто встъпя в служба, да дойда в България. Ще се срещна с всички институции, министри и заинтригувани страни в бранша ”, добави тя.

Относно водното злополучие в Царево и потърпевшите Иванова каза: „ Нека да изкажа съболезнования на околните на жертвите. Европейската комисия незабавно даде данни от програмата „ Коперник ”, които да са разполагаем на националните управляващи. Но имаме и механизъм за гражданска отбрана. Имаме опция да даваме средства за издирвателни интервенции, за разпределяне на медицински екипи, съоръжение и медикаменти. ”

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР