В софийското село Бистрица търсят личен лекар, защото досега практикуващата

...
В софийското село Бистрица търсят личен лекар, защото досега практикуващата
Коментари Харесай

Софийското село Бистрица остава без общопрактикуващ лекар, търси се решение

В софийското село Бистрица търсят персонален доктор, тъй като до момента практикуващата там доктор Колева е преместила кабинета си надалеч – в ж.к. Дружба, и хората от селото на процедура остават без достъп до здравна помощ, съобщи bTV.

„ Бяхме известени в последните дни на април с една табелка на кабинета, че доктор Колева стопира да приема пациентите си в Бистрица, а ще го прави в ж.к. „ Дружба “. Тя не ни отхвърля лекуване, само че по този метод ни кара да употребяваме две транспортни средства и да изгубим часове “, изяснява Анелия Димитрова от Бистрица.

Тя, както и доста други хора от селото, са недоволни, тъй като от една страна новото място, на което ще преглежда доктор Колева, е прекомерно надалеч, а от друга срокът да си намерят ново общопрактикуващ доктор е прекомерно къс – единствено един месец.

Бистричани не упрекват персоналния си доктор, само че считат, че тя също е трябвало да взе участие в намирането на решение за тях.

„ Ние не можем да останем без доктор. За един месец по какъв начин се намира доктор? Едно такова предупреждение би трябвало да е най-малко три месеца и с ангажимент за намиране на нов лекар. Така от през днешния ден за утре… Месец май е цялостен с почивни дни. Търсенето е извънредно мъчно “, разяснява хората.

Те обръщат внимание на това, че в селото има доста възрастни хора и майки с деца, които би трябвало да търсят близки, които да ги закарат до ж.к. Дружба, тъй като не могат да се придвижат с два превоза до такава степен.

Кметът на Бистрица Самуил Попов твърди, че решение на казуса се търси непрестанно, а кметицата на регион „ Панчарево “ Евгения Алексиева е направила спогодба с доктор, който е подготвен да идва в селото три пъти в седмицата.

Бистричани стартират подписка, която ще внесат в Министерството на здравеопазването, с която ще упорстват за подпомагане, а кметът Попов кани общопрактикуващите лекари да дойдат в селото и да се срещнат с опциите, които могат да получат за процедура в Бистрица.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР