Нямаме дилеми да предоставим гаранции. Ние сме миролюбив народ и

...
Нямаме дилеми да предоставим гаранции. Ние сме миролюбив народ и
Коментари Харесай

Заев: От нас може да се очаква единствено приятелство

Нямаме алтернативи да предоставим гаранции. Ние сме миролюбив народ и от нас може да се чака само създаване на другарство и съдействие.
Това съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев в изявление за македонското издание „ Фокус ” във връзка, че България упорства ясни гаранции за своята сигурност и национални ползи.
 Заев: Европейският дух на Пендаровски и Радев ще бъде тласък за крачка напред Заев: Европейският дух на Пендаровски и Радев ще бъде тласък за крачка напред
Европейският дух на президентите на Северна Македония и България Стево Пендаровски и Румен Радев ще даде подтик на процеса за намиране...
Ако се има поради късото и дългото име, Северна Македония е същото като Република Северна Македония и се отнася за страната без никакви териториални искания нито по отношение на България, нито по отношение на другите съседи, сподели още Заев.
„ Определено считам, че президентът Радев, който е европейски водач, може да направи позитивна стъпка, с което ще даде късмет на нашето другарство да се развива и да се усилва, вместо да сложи разделяне сред двата народа ”, счита той.
Заев изрази удовлетворение от изобретателните оферти за компромис сред София и Скопие, показани наскоро от португалския външен министър Аугущо Силво и еврокомисаря по разширението Оливер Вархели. Той показа вярата си, че до края на деня Европейски Съюз „ ще реши това, което чакаме ”.
С цел процесът да успее е реализирана сделка. Според Заев, народът би трябвало да знае, че това е добра основа и упованията са в границите на предлагането, което ще бъде прегледано от държавното управление. Позицията на районен съд Македония ще бъде оповестена след съвещания с президента и с всички виновни институции, добави министър председателят.
 Заев: Проблемите със София са несъществени, чакаме помощ за тях от Съединени американски щати Заев: Проблемите със София са несъществени, чакаме помощ за тях от Съединени американски щати
Проблемите сред София и Скопие са „ несъществени “, а в разрешаването на спора Северна Македония чака помощ от най-мощ...
„ Важното е, че ще получим това, което чакаме като най-малко, а точно да се поставят грижи за чист македонски език и за македонската еднаквост ”, посочи Заев. Той повтори, че европейските водачи и членовете на Европейски Съюз са удостоверили, че причините са на наша страна и с оглед изискванията на България, която има служебно държавно управление, се чака през идващия интервал да се организира Първата междуправителствена конференция.
По отношение предлагането на опозицията Македония да напусне едностранно Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България и, Заев съобщи, че е доста несериозно страната да се отхвърля от контракт, който към този момент е почнал да се осъществя и за който има още доста да се направи. Той повтори, че идентичността и езикът са добре известни червени линии, за които нито държавното управление, нито Европейски Съюз могат да договарят и да ги трансформират.
Заев акцентира, че сега страната се употребява с почитание повече от когато и да било. Той акцентира, че прилежаща Гърция, с която е открито решение за името, сега е освен другар, само че и значим стратегически сътрудник и един от най-големите поддръжници и вложители в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР