“Нямам никаква представа (как се е получила тази положителна проба).

...
“Нямам никаква представа (как се е получила тази положителна проба).
Коментари Харесай

Аз да чувствам вина? Това е абсурдно: лекарката от катастрофата във Враца смята, че положителната проба за алкохол не е нейната - Здраве

“Нямам никаква визия (как се е получила тази позитивна проба). Предната вечер бях с хипертонична рецесия и ми бяха направени инжекции във връзка събаряне на кръвното налягане и пия непрекъснато медикаменти, които са съвместими с повишение на кръвната проба, да речем. ” Това съобщи доктор Диана Димова пред bTV. Лекарката от незабавния център във Враца беше.

Лекарката отхвърли да даде кръвна проба. Пробата ѝ с дрегер регистрира 1,44 промила алкохол в кръвта. 

Лекарката обаче се съмнява, че тестът, за която се споделя, че е нейната, е фактически нейната.

" Дрегерът, който е изработен в центъра, регистрира и остарели проби. Това дали е моята? ", попита тя. Дала я, тъй като била сигурна, че няма нищо, и поради околните на починалото дете.

" Бях сигурна, че няма нищо. Самата аз бях сигурна, че нямам безусловно никакъв проблем във връзка самото естество на работата ми, отговорността. Факт е, че се движа с автомобил. Как може да се даде такава кръвна проба? "

На въпрос от журналистката, касаещ обвиняването на околните, че лекарката е била пияна, доктор Димова отвърна: " Точно противоположното. Не е правилно. И се удостовери от самите ми сътрудници, че няма подобен проблем. Освен това самата проба не е фактор за нищо. Въпросът е адекватността на дейностите ".

Тя описа какво се е случило въпросната вечер:

" Моето работно време е от 19:30. На работа постъпих в 19 ч. Сигналът се подаде в 19:03 и ние тръгнахме мигновено с момичето, което работи с мен в съответната промяна. 19:04 колата за спешна помощ безусловно излетя. Пристигнахме на място в 19:09. След нас беше полицията и след полицията пристигна пожарната. Видяхме какво е ситуацията. Момчетата от полицията помогнаха колата да бъде вдигната и детенцето да бъде извадено от колата, изпод, беше смазано безусловно. Някои, допускам близки, го издърпаха и го безусловно хвърлиха в колата за спешна помощ и ние потеглихме за секунди.

Детето беше без витални индикатори. Опитахме да създадем реанимация в колата за спешна помощ, в придвижване, само че беше невероятно. Детето беше мъртво. Пристигнахме за четири, пет минути в незабавния център, нямаше метод да бъде... то беше мъртво, и то не от момента, в който беше извадено, а съгласно мен доста преди този момент.

Заради околните се съгласих да направя тестът с дрегер. Сега скърбя, тъй като нещата ескалират и то в моя " изгода ".

Не се съгласих да дам кръвна проба, тъй като просто не желаех. Не може някой да ме притиска. Това е повода. Резултатът на дрегер може да се повлияе от медикаменти, от доста медикаменти, в това число и от морфин, да кажем трамол, трамалгин - това са морфинови производни, които се употребяват примерно при инфаркт, при тежка бъбречна рецесия, това са медикаменти, които повлияват ".

Попитана дали медикаментите, които приема поради болести, може да повлияят на регистрираното, тя удостовери: " Да, може " и още веднъж сподели: " Но самият дрегер не съм сигурна, че е мой ".

Лекарката има 30-годишен стаж, а в Спешна помощ - Враца е от 4, 5 месеца. " Исках да съм при сина ми, по тази причина пристигнах ", споделя тя.

Попитана дали усеща виновност, тя възкликна:

" Аз да усещам виновност? Това е неуместно! Това просто е парадокс! Колегите ми в незабавния център направиха всичко допустимо да стабилизират майката. Другите момчета са без проблеми, само че аз да усещам виновност? Това е парадокс. Ние бяхме на момента, което е потвърдено по минути. Кога сме били, за какво сме били там. Детенцето беше просто мъртво, за жалост.... Под никаква форма не усещам виновност. Няма по какъв начин да имам виновност в случай, че целият ми екип, първо, беше отвън работно време на място, и обстановката беше неспасяема ".

" Нашите наряди са доста тежки. Не знам дали знаете какво значи Спешна помощ. Мелница. Това е непрекъснато ", добави тя. Според нея е знамение, че останалите участници в злополуката са живи: " Имаше три дървета, които бяха помлени от колата. Наистина е знамение, че останалите са живи. Съжалявам, че се е случило това, съболезнования на околните, на бащата и на дядото, само че доколкото разбирам, виновността е в бащата ". 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР