Няма случаи на детски паралич или дифтерия сред децата на

...
Няма случаи на детски паралич или дифтерия сред децата на
Коментари Харесай

Кунчев: Няма случаи на полиомиелит или дифтерия сред украинските деца у нас

Няма случаи на детски паралич или дифтерия измежду децата на украински бежанци у нас.

Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по време на първата национална конференция " Ваксинопредотвратими болести ".

По думите му през тази година се следи наваксване на спадналия под 90% обсег на наложителните имунизации на децата в България.

Той разясни, че не са доста украинските майки-бежанки, поискали да имунизират децата си у нас против полиомиелит и дифтерия. Според него това се дължи на настройката им да не останат дълго време у нас.

" Дали съответната майка желае да го направи е нейна работа, само че в случай че детето пожелае да влезе в градина, ясла и учебно заведение, то към този момент е задължено да го направи, тъй че там взаимни отстъпки не вършим ", добави Кунев.

" Изоставане в обсега на наложителните имунизации през предходната година има освен у нас, само че и в целия свят ", сподели още здравният контрольор и добави, че задачата е 95% покритие, защото 100% няма на никое място по света.

В същото време стана ясно, че здравното министерство и УНИЦЕФ готвят осъществяване на социологическо проучване измежду родители на деца до 3 години и персонални лекари по отношение на настроенията към наложителните имунизации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР