Няма пряк път към щастието, точно както няма една-единствена рецепта

...
Няма пряк път към щастието, точно както няма една-единствена рецепта
Коментари Харесай

10 простички неща, от които да се откажем, за да сме по-щастливи

Няма директен път към щастието, тъкмо както няма една-единствена рецепта за добър секс или здрава връзка.

Но всички можем да се съгласим с поговорката, че за някои хора чашата е на половина празна, а за други – на половина цялостна. Според науката, 40% от щастието зависи от положението на мозъка. А какво в действителност значи това? Казано с елементарни думи, в случай че ние самите поставяме старания да бъдем отпимисти и да променим личната си настройка за света, задачата е съвсем на половина изпълнена.

Ето от къде да стартираме:

Откажете се от потребността постоянно да сте прави

Много от нас не понасят концепцията да сбъркат в нещо. Дори това да сме прави да ни коства връзки и другарства, а по-късно да ни носи доста болежка и стрес, от време на време просто не можем да отстъпим, само че е време да разберем, че не си коства. Винаги, когато сте подготвени да влезете в спор с някой, си задайте въпроса “Искаш да си прав или искаш да си общителен? ”, а по-късно си помислете и по какъв начин ще се чувствате след ненужната кавга.

Откажете се от потребността си за надзор

Не е наложително всичко да става по този начин, както вие сте решили. Хората, обстановките и събитията не могат да се подчиняват на вашата воля непрестанно. След като един път започнете да приемате всичко към себе си такова, каквото е, самите вие ще се почувствате по-добре.

 10 простички неща, от които да се откажем, с цел да сме по-щастливи

Откажете се от виновността

Започнете да поемате отговорност за живота си. Спрете да вините останалите към вас за това, което ви се случва и това, което не ви се случва, за методът, по който се чувствате и така нататък

Откажете се от самокритиката

Много хора са в положение да натякват на себе си за едно-единствено нещо или един-единствен неуспех, и това им пречи да са щастливи. Без значение преди какъв брой време се е случило, време е да го преглътнете и да продължите напред.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР