Това стана ясно днес на среща между кандидати от листата

...
Това стана ясно днес на среща между кандидати от листата
Коментари Харесай

Симеон Славчев, водач на листата на „БСП за България“, призова водачите в област Разград да обединят усилия в името на културата

Това стана ясно през днешния ден на среща сред претенденти от листата на БСП-Разград с колектива на обичания от всички Капански отбор. Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Разград Симеон Славчев, който нееднократно е заявявал, че с разговор се взема решение всяко предизвикателство, изслуша проблемите, с които се сблъскват културните дейци от ансамбъла и пое ангажимент персонално да се заеме с разрешаването им. 
Една от дискутираните тематики на срещата беше потребността от поддръжка, с цел да се открие по най-малко една паралелка в учебните заведения за проучване на български национални танци за да се съхранява и разпространява българския музикален фолклор. „ Културата и образованието би трябвало да са предмет на държавна политика, тъй като точно те са били и постоянно ще бъдат дирек на националната ни еднаквост и са крепили българския дух в най-тежки моменти “, сподели Симеон Славчев. 
Като различен проблем за разрешаване той уточни ниските заплати в ансамбъла, само че и на културните дейци като цяло. Затова лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “  за област Разград се обърна  с зов към водачите на листи от всички партии да обединят старания, тъй като културата би трябвало да стои над партийните ползи и единствено по този начин могат да се реализиран значими и трайни резултати.
„ Призовавам водачите на листи от всички партии в Разград да реализират консенсус и да се подпишат под общ документ, който да работи за ползите и разрешаването на значими проблеми в региона на културата и образованието. Той би трябвало да визира освен нашата област, а да е част от национална тактика за десетки години напред и да не се затваря в границите на един управнически мандат “, добави Славчев. 
Той напомни, че културата и образованието са измежду главните цели в програмата на „ Българска социалистическа партия за България “ и доста от напъните им са ориентирани точно в разрешаването на провокации в тези две области. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР