Няма нужда да се прави екологична оценка на проекта за

...
Няма нужда да се прави екологична оценка на проекта за
Коментари Харесай

ВАС реши, че няма нужда от екологична оценка за строежите в Пирин

Няма потребност да се прави екологична оценка на плана за актуализацията на Плана за ръководството на Национален парк " Пирин ". Това следва от решението на тричленен състав на Върховния административен съд, оповестено в сряда. С него се анулира решението на служебния екоминистър Ирина Костова, че оценка би трябвало да има.
Съдебното решение, което не е дефинитивно, е взето с гласовете на Димана Йосифова и Милка Панчева. Третият член на състава - Тодор Тодоров, се е подписал с изключително мнение. Основният претекст на съдиите е, че министерският акт не е стимулиран и е голословен. И още - публикуван е, без да бъдат изяснени всички значими обстоятелства и условия, написа в. Сега.
Скандалът с екооценката на Пирин се развихри през март. Първо министър Костова подписа решение, с което разгласи, че няма да се прави екологична оценка на проекта. Последва вълна от отвращение и митинги поради метода, по който е взето решението - потайно, без да има време за обжалване и без даже да бъде оповестено задоволително обществено. Въпреки уверенията на министерството, че се гонели периоди и нямало нищо прикрито в процедурата, екологичните сдружения бяха безапелационни, че задачата е тихомълком да се върви към застрояване на планината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР