Няма никакво съмнение, че не трябва да пращаме оръжия на

...
Няма никакво съмнение, че не трябва да пращаме оръжия на
Коментари Харесай

Проф. Искра Баева: Няма никакво съмнение, че не трябва да пращаме оръжия на Украйна

Няма никакво подозрение, че не би трябвало да пращаме оръжия на Украйна, макар че би трябвало да създадем всичко допустимо да защитим страната, която е нападната. Но с изпращане на оръжие ние единствено ще задълбочим спора. Всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към уреждането на мира в Украйна. Европейската общественост би трябвало да се погрижи за мир, а не за продължаваме на войната. Това сподели за Bulgaria ON AIR историкът проф. Искра Баева.

" Всички партии си мислят за идващите избори и за това по какъв начин да се харесат на своите гласоподаватели. Избирателите на " Демократична България " са склонни да се намесваме в допълнение в спора в Украйна. Тя е участник в тази коалиция, която взе това решение - да не изпращаме военна помощ, а единствено филантропична. Както се видя от позицията на Министерството на защитата, България мъчно би могла да изпрати военна помощ, защото ние нямаме задоволително сили за личната ни отбрана ", добави проф. Баева.

" Всякакви такива опити да бъдат спрени страни от нападателни дейности, нормално тези наказания, които се постановат, са наказания за народа, а не за ръководството. Защото ръководещите съвсем постоянно са готови и те няма по какъв начин да пострадат от намаляването на виталното ниво на народа. Да не приказваме за това по какъв начин страдат децата, болните, защото всички тези наказания се отнасят и до опазването на здравето ", разяснява проф. Баева.

" Украинската страна постоянно декларира някакви позиции, което прави договарянията сложни. При договаряния, изключително в положение на война, би трябвало да се търсят взаимни отстъпки. А позициите и от едната, и от другата страна бяха безкомпромисни. Сега доближиха до най-безкомпромисните проблеми, свързани с границите ", акцентира проф. Искра Баева.

" През последните 8 години в Източна Украйна се водят военни дейности, има сражения сред Луганската и Донецката република, които не са приети. И вместо да се позволи този спор - и Украйна, и Западът взеха една безкомпромисна позиция по отношение на Русия. Вината за тази война я носят и двете страни. Дано това е последната война в Европа и нека всички си научат уроците от нея ", безапелационна е проф. Баева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР