Няма никакви основателни мотиви за провеждане на референдум по въпроса

...
Няма никакви основателни мотиви за провеждане на референдум по въпроса
Коментари Харесай

Работодателите с апел да спрат спекулациите срещу еврото

Няма никакви основателни претекстове за осъществяване на референдум по въпроса за кандидатстването ни за Еврозоната и прекосяване към единната европейска валута. Това декларират в обща позиция национално представителните организации на работодателите в България и синдикатите. Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки разгласи предходната седмица, че ще инициира референдум за приемането на еврото.

В мнението си работодатели и синдикати показват цялостна поддръжка на решението на Народното събрание, съгласно което страната ни ще излезе от присъединяване във валутно-курсовия механизъм, в случай че бъде препоръчан друг от настоящия курс на лв. към еврото.  По подобен метод техническите промени в член 29 на ЗБНБ, поискани от ЕЦБ в хода на водените договаряния, отстраняват последната официална юридическа спънка пред влизането в ERM II и Еврозоната, се показва в публикуваната през днешния ден декларация.
Работодателите и синдикатите упорстват за прекъсване на спекулациите и насаждането на негативизъм и апокалиптични упования измежду българите, на които, съгласно тях, е належащо да бъде предоставяна навреме налична и способена информация за идващите стъпки при осъществяване на проекта за присъединение към Еврозоната.
Според тях концепциите за осъществяване на референдум по този въпрос са опитие за манипулиране на публичното мнение.
Деловите среди и синдикатите са подготвени да бъдат включени в преговорния развой по присъединението на страната ни към в ERM II и Еврозоната, с цел да може бързо и правдиво да доближава информацията до всички жители, които те съставляват, се акцентира в декларацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР