Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева прие копията на акредитивните

...
Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева прие копията на акредитивните
Коментари Харесай

Китай изпрати за първи път дама за посланик в България

Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева одобри копията на акредитивните писма на новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Китайската национална република в Република България Н. Пр. Дай Цинли.

Невяна Митева поздрави дипломат Дай във връзка назначението ѝ и изрази вяра, че като първа жена дипломат на Китай в България ще внесе нов подтик в двустранния разговор и ще работи интензивно за укрепването и разширението на съдействието сред двете страни.

Митева изрази също по този начин убеденост, че двете страни ще положат старания за усилване на обичайно отличното си партньорство в подтекста на отбелязването през 2024 година на 75 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай. В рамките на срещата бяха разисквани настоящите въпроси в настоящия двустранен дневен ред, включително и вероятностите за усилване на търговско-икономическите връзки, разширение на българския експорт за Китай, поддържане на деен студентски продан, поощряване на туризма и други Двете страни оцениха позитивно досегашното съдействие и се сплотиха към визията, че е належащо да бъде продължено ориентираното към реализиране на прагматични резултати взаимоотношение сред България и Китай във всички сфери от съвместен интерес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР