Финансирането зa крипто стартъпи е нараснало за второ поредно тримесечие,

...
Финансирането зa крипто стартъпи е нараснало за второ поредно тримесечие,
Коментари Харесай

Светът на парите: Завръща ли се рисковият капитал в крипто?

Финансирането зa крипто стартъпи е повишено за второ следващо тримесечие, достигайки 2,4 милиарда $ през първите три месеца на 2024 година, демонстрират данните на Pitchbook, защото упованията за по-ниски лихвени проценти и дебютът на първите спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) разсъниха апетита на вложителите, написа Ройтерс.

Финансирането е разпределено в 518 покупко-продажби, като те са се усили с 40,3% по отношение на предходното тримесечие, съгласно доставчика данни PitchBook. Глобалните вложения на рисков капитал са спаднали до съвсем петгодишно дъно през същия интервал.

Залаганията на вложителите на започващи компании за цифрови активи също понижават след пика от над 10 милиарда $ през първото тримесечие на 2022 година на фона на опасенията за стопанската система и затварянето на основни играчи на пазара. Въпреки това, забележителното регулаторно утвърждение на Съединени американски щати на спот биткойн ETF, които се оферират от колоси като BlackRock и Fidelity, увеличи легитимността на класа активи и оказа помощ за изпращането на биткойн до рекордно високо равнище от $73 803 през март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР