Huawei продължава възхода си на китайския пазар, този път в

...
Huawei продължава възхода си на китайския пазар, този път в
Коментари Харесай

Apple загуби преднината си пред Huawei на пазара на таблети в Китай

Huawei продължава възхода си на китайския пазар, този път в сегмента на таблетите. Според последните данни компанията зае първо място, изпреварвайки Apple с повече от 10%, през първото тримесечие на 2024 година Това достижение стана допустимо с помощта на триумфа на Huawei на пазара на смарт телефони, където към този момент е постигнала водеща позиция, оповестява уеб сайтът Gizchina.

Ръстът на продажбите на таблети в Китай е достигнал 6,6% по отношение на предходната година. Силните продажби в началния и междинния сегмент разрешиха на Huawei да стане водач на пазара. Докато Apple резервира лидерската си позиция на пазара на устройства от висок клас, Xiaomi, която се подреди на трето място, се възползва от стартирането на пазара на Pad 6S Pro, който затвърди позицията ѝ.

„ Липсата на нови артикули и интензивната конкуренция от страна на китайските производители доведоха до спад в общия пазарен дял на Apple през първото тримесечие. Доставките на Apple бяха ориентирани главно към изчистване на инвентара от по-стари модели, наблягайки провокациите, пред които е изправена компанията на конкурентен пазар “, написа Gizchina.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР