„Няма натиск върху КЕВР, а искаме да се спазва законът“.

...
„Няма натиск върху КЕВР, а искаме да се спазва законът“.
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Няма натиск върху КЕВР, а искаме да се спазва законът


„ Няма напън върху КЕВР, а желаеме да се съблюдава законът “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев. Той уточни като една от аргументите за желаната оставка на Иван Иванов- негово изявление, в което декларира, че няма да съблюдава закона, тъй като е един бланкетен текст. „ Но този текст е гласуван от ръководещото болшинство “, акцентира Стойнев.

Той изясни, че съгласно КЕВР прехвърлянето на акции от капитала, не съставлява предписание с имущество и по тази причина не могат да се намесят. „ Това е самостоятелна институция, само че не може да си прави каквото желае “, сподели националният представител.

Той акцентира, че критерии могат да се напишат в подзаконов нормативен акт, а не в закона. „ Живеем в световен свят. Няма по какъв начин да знаем по кое време ще има прекачване на активи и продажба, каква ще бъде икономическата обстановка след 5, 10 или 15 години. Няма по какъв начин в този момент да променим законодателството и да заложим рамка “, сподели още Драгомир Стойнев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР