„Няма как от правна гледна точка при нежелани реакции даден

...
„Няма как от правна гледна точка при нежелани реакции даден
Коментари Харесай

Адв. Шаркова с много важна информация за страничните реакции от ваксините

„ Няма по какъв начин от правна позиция при нежелани реакции даден пациент да остане необезщетен. Трябва да се изследва за какво са зародили нежеланите реакции. Възможно е да зародят поради погрешно слагане на имунизацията.

Възможно е казусът да идва от дистрибутора. При нежелани лекарствени реакции отвън късата характерност може да се търси отговорност от производителя. Няма по какъв начин пациентите да останат необезщетени “. Това съобщи адв. Мария Шаркова по отношение на имунизациите против COVID-19 и възможни нежелани реакции.

Тя беше безапелационна: „ При нежелана реакция, която не е включена в късата характерност, по силата на правила отговорност се носи, тъй като има противоправно увреждане. В някои страни има фондове, които обезщетяват пациентите в сходни обстановки. “

Според нея има прекалено много тайни теории свързани с имунизациите и тяхното взаимоотношение с други артикули: „ Този вид ваксина не може да си взаимодейства с другите лекарствени артикули. Няма нищо обезпокоително. Просто тази ваксина не си взаимодейства с другите лекарствени артикули. “

По тематиката с информирането единодушия адв. Шаркова съобщи: „ След като ще бъдем предпазени от COVID-19 обикновено е да имаме някоя минимална нежелана реакция. “ Проблемът поражда при поява на реакции отвън описаните в късата характерност. В такива случаи точно се водят каузи в българските съдилища съгласно юриста.

По тематиката с пътуването и наложителното условие за имунизация адв. Шаркова разясни: „ И сега има такива условия за дадени страни.

В някои страни в Европа, в които имунизациите са целесъобразни, също има условие за банкет в детска градина и учебно заведение. Когато приказваме за публичното здраве, би трябвало да знаем, че обещано наше право може да бъде лимитирано. “ Според нея въпросът е тези ограничавания да бъдат пропорционални:

„ Ако имам странично заболяване, което пречи да си слага имунизацията, ограничението на напредването е непропорционално, тъй като това не зависи от мен. “

На въпрос на водещата за исковете против рестриктивните мерки въведени през първия локдаун адв. Шаркова сподели: „ В условия на пандемия някои наши права могат да търпят ограничавания, само че това не ни прави безправни. “ Тя даде образец със възбраната за разходки в парковете като непропорционална възбрана.

Относно карантината като ограничаване на правата ни Шаркова разясни: „ Ако имаме рекомендация от лекаря за проучване, имаме съображение да нарушим карантината. Няма по какъв начин да чакаме човек да умира у дома с единствената цел да не наруши карантината. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР