Няма как да се скрием от новата мутация на Covid-19

...
Няма как да се скрием от новата мутация на Covid-19
Коментари Харесай

Новата мутация на Covid-19 вероятно вече е в България

" Няма по какъв начин да се скрием от новата разновидност на Covid-19. Вероятно към този момент я има и в България - би следвало да е по този начин, тъй като хората пътуват. Дори да затворим Англия, разновидността няма да бъде спряна, защото към този момент е публикувана и в други страни ".

Това сподели пред Нова тв имунологът проф. Андрей Чорбанов. На сходно мнение е и вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова. " Напълно е допустимо новият вариант да се намира в България. Това, че е открит във Англия, не значи, че се е появил там за първи път. Това е доста добър образец за това, че учените доста строго наблюдават вируса ", сподели тя пред Българска национална телевизия.

По думите на Чорбанов вирусът непрекъснато се трансформира, а новата му вариация е по-заразна и ще се популяризира по-бързо.

" Новият вариант на COVID-19 е разпознат през октомври, само че тестът от пациент е взета през септември. До началото на декември излиза наяве, че той е засегнал много хора в южната и източна част на Англия - повече от 1100 ", уточни Александрова.

" Това, че някакъв вирус се популяризира по-лесно, по никакъв метод не значи, че е по-смъртоносен или предизвиква по-тежка клиника ", акцентира тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР