Няма как да го скрием - Jeremy? са една от

...
Няма как да го скрием - Jeremy? са една от
Коментари Харесай

Jeremy? пред OFFNews за лятото, музиката и големите концерти с Остава и Gravity Co.

Няма по какъв начин да го скрием - Jeremy? са една от най-любимите столични банди, а 2018 година несъмнено им е сполучлива.
 Остава, Gravity Co. и Jeremy? с общи концерти в Бургас и Пловдив
Нов албум, огромен концерт, а в този момент и общо турне с Остава и Gravity Co. Феновете на българския рок и различна музика пък сигурно няма от какво да се оплачат - концерти и на морето, и в града, в допълнение към новия репертоар.

Първият от взаимните концерти на трите банди ще се организира на 12 август в Бургас, а по-късно музикантите ще раздрусат Пловдив на 31 август. Двата концерта ще се проведат в летните театри на двата града, а събитията са първи по рода си - композиция от рок, инди рок и електронна музика на една сцена.

Gravity Co. се завърнаха публично на сцената тази година, след близо 4 годишно неявяване. Първите им два концерта се организираха през февруари в столичния клуб " Терминал 1 " и бяха изцяло разпродадени.

Наскоро Jeremy? промотираха ново видео, а група Остава откриха сцената на най-новото място за жива музика в София – Кино Кабана, с акустичен концерт на 18 юли.

За колаборацията сред трите групи, мини-турнето, лятото и музиката си приказваме с Ерсин и Таш от Jеremy?, които, както постоянно, имат какво да споделят:

 Jеremy? по време на представянето на последния им албум във Военния клуб в София. Снимка:  Creative Visual Solutions

На 12-ти август следва първият от серия взаимни концерти на Остава, Jеremy? и Gravity Co. Защо се събрахте тъкмо тези три групи? Какви са приликите и какви са разликите сред вас?

Ерсин: Лично аз съм заплашителен почитател и на Остава и на Gravity Cо. " Пинг Понг " е албума, който ме накара да допускам, че има смисъл да се прави различна рок музика в България. Стилово се разграничаваме, само че мисля че и трите групи се възприемат като представители на рокендрола.

Таш: За нас тези събития са извънредно значими и се вълнуваме да споделим сцената тъкмо с тези хора. Остава и Gravity Co. са две от обичаните ми български банди, тъкмо те са музикантите, от които сме въодушевени и респектирани.

Когато излезе първият албум на Gravity Co., беше в действителност огромен триумф за българската сцена, тъй като момчетата вършат музика на равнище, а това е нещото, към което постоянно сме се стремели и ние. С група Остава на първо място сме другари и споделяме безчет занимателни случки и съм сигурен, че в тази колаборация концертът ни на 12-ти август в летния спектакъл в Бургас ще бъде следващият запаметяващ се миг. Очакваме ви!

Защо тъкмо Бургас?

Ерсин: Този град е дал на българската музикална сцена доста положителни музиканти и миксинг инженери, измежду които е и Янко Генов, който работи и по двата ни албума. Концертите ни в Бургас са едни от най сполучливите, а почитателите са същински! Емоцията, която ни връща публиката, е страхотна и зареждаща, а тъкмо от това имаме потребност.

Таш: Група Jеremy? постоянно се усеща добре на морето, а Бургас е една от обичаните ни дестинации. Нямаме самообладание, тъй като за първи път Летния спектакъл в града ще бъде наш хазаин.

Подготвяте ли нещо особено за публиката? Колаборации сред вас или някоя нова ария вид “Супер група ”?

Ерсин: Всъщност, това е чудесна концепция! Може и да се възползваме от това и да създадем обща група.

Таш: Елате и ще разберете!

В обществените мрежи имате качени осъществявания онлайн на улицата и наподобява хората доста харесват тази концепция. Ще има ли още такива? Защо сходно осъществяване разсънва толкоз интерес?

Ерсин: Аз персонално доста се веселя, че тези концерти се възприеха толкоз добре. Целта на тези събития е да покажем, че сред групите има последователност. Изключително е значимо артистите във България да са обединени. Независимо какъв е стила музика, който извършват. Мисля, че публиката усеща това в общите ни концерти и това ги зарежда положително.

Таш: Да в действителност се получава добре. Тези събития са извънредно приятни за нас, тъй като няма нищо по-хубаво от това да се видиш с почитателите си от близко и обмисляме, да се вършат и за в бъдеще освен в София, само че и в други градове в България.

Летният сезон е изпълнен с доста концерти за Jеremy?. Успявате ли да вършиме нова музика в това време?

Таш: Интересното е, че около летните ни концерти, намерихме време да се съберем за втора поредна година в Каварна. Мястото не е инцидентно, тъй като тъкмо там се родиха концепциите за песните от втория ни албум. И тази година взехме решение да следваме изпитаната рецепта: на морето сме, като прибавим плажа и лятното въодушевление, получаваме ентусиазъм.

Ерсин: Надяваме се това да се трансформира в традиция. Страшно съм благополучен от новите неща, които направихме в Каварна. Нямам самообладание да ги споделим с нашата аудитория!

Какво следва през есента за вас?

Ерсин: Изненади.

Таш: Турнетата са ни обичана част, тъй като обикаляме огромен брой местоположения, срещаме се с почитатели и това ни зарежда. Очаквайте и нова продукция от Jеremy?. Следете страницата ни, където скоро ще обявим всичко ново, което следва.

Ще вършиме ли още концерти с Остава и Gravity Co.? Ако можехте да добавите още някой в микса, кого бихте поканили?

Таш: За нас е огромно наслаждение да се събираме тъкмо в тази композиция и се надявам да се забележим на юбилейното издание. Групата, която съгласно мен липсва в листата, е P.I.F.

Двата концерта стартират тъкмо в 19:30 ч. Цените на предварителна продажба са 20 лева, а на самата дата и място са по 25 лева Билетите и за двата концерта се популяризират в мрежата на Ивентим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР