Няма и няма да има спрени пари по подмярка 4.2

...
Няма и няма да има спрени пари по подмярка 4.2
Коментари Харесай

Няма и няма да има спрени пари по подмряка 4.2 от ПРСР

" Няма и няма да има спрени пари по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.) “, разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев. „ Искаме да опровергаем изрично изнесените лъжи в общественото пространство за стопирането на средства по Програмата “, сподели той.

По думите му, след признатото европейско законодателство за удължение на всички стратегии за селските региони на страните с по този начин наречения временен правилник се е провело съвещание на Комитета по наблюдаване на ПРСР у нас. В рамките на документа е утвърдено прекачване на средства по Програмата. Също по този начин са признати промени в текстовете на ограничения, свързани с изискванията и условията за допустимост на претендентите, с оглед идното през 2021 година оповестяване на процедури за банкет през тази година.

Заместник-министърът показва, че за преходния интервал 2021-2022 година е препоръчано прекачване на средства в размер на близо 200 млн. евро по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “. С квалифицираното 11-то изменение на ПРСР е въведено и условие към претендентите по подмярката за 36 месеца история преди подаване на планово предложение. Това условие е утвърдено от Комитета по наблюдаване на Програмата, а през месец март тази година квалифицираното 11-тото изменение на ПРСР е изпратено за утвърждение до Европейската комисия. В интервала от април до юни са създадени насоките за кандидатстване, които са разисквани в границите на извършените две съвещания на тематичната работна група. По време на диалозите са разисквани в елементи всички условия и условия за допустимост.

На 4 октомври бяха оповестени обновените насоки за кандидатстване в ИСУН за писмени мнения. Тази процедура ще продължи до 11 октомври, в това число. „ Предвиденият бюджет за подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “, която се чака да бъде отговорена до края на идната седмица, възлиза на близо 387 млн. лв. “, изяснява Георги Събев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР