Няма доказателства за разпъване на чадър от страна на полицаи

...
Няма доказателства за разпъване на чадър от страна на полицаи
Коментари Харесай

Демерджиев: Тестовете за наркотици са точни, но кръвните проби отнемат твърде много време

Няма доказателства за разтягане на чадър от страна на служители на реда към Георги Семерджиев. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев, като точно заради тази причина той не може да прави такива заключения. Въпреки това той съобщи, че доста от събитията преди и след задържането на някогашния футболист са доста нелогични.
Прочетете още
„ Рокадите в Министерство на вътрешните работи не са единствено поради Семерджиев, натрупаха се няколко случая по тази причина направихме сложна инспекция. Ръководните чиновници може да не са знаели за нарушаванията, само че чиновници на такова равнище би трябвало да упражнят подобен надзор, че да не позволяват сходни случаи ”, сподели още Демерджиев.

Общо 40 са тестваните чиновници на Министерство на вътрешните работи, като при всяко открито нарушаване се върви по линията на началниците, до момента в който не се стигне до най-главният.

Относно задържането на Семерджиев преди злополуката и по-късно неговото стартиране, Демерджиев съобщи:

„ Обяснението на служителите на реда, които са го задържали директно преди случая, е че е трябвало да смъкна украшения от ръцете си, с цел да може да му сложат белезниците и в същото време той е избягал, подгонили са го – забавно за какво са го подгонили по този начин, че да не могат да го заловен. Не знам дали е преднамерено, само че не е разумно. Протоколът за задържане не е спазен ”, съобщи още Демерджиев.

Христо Терзийски и Младен Маринов  са политиците от ГЕРБ, които са се срещали с  началника на ОД на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров. Това се е случило преди изборите, като след първата среща той е бил предизвестен, само че все пак е последвала втора такава.

Ще бъде променена наредбата, която касае кръвните проби за съществуване на опиати в кръвта, като такива ще могат да бъдат правени във всеки регионален град. Въпреки всички случаи, които демонстрират проблеми с полевото тестване за опиати и мненията на медици, Демерджиев е безапелационен, че резултатите са точни.

„ Тестовете са точни, те откриват съществуване на несъмнено вещество в кръвта. Има и медикаменти, които съдържат такива субстанции, само че те имат рецепта, тъй че не са толкоз публикувани. Това, което съгласно мен е проблем е дългият интервал от време, който лишава кръвната проба, защото до момента те се изпращаха в София, само че това ще се промени ”, съобщи още Демерджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР