Няма данни, че снощният инцидент в Полша се дължи на

...
Няма данни, че снощният инцидент в Полша се дължи на
Коментари Харесай

НАТО: Няма данни за умишлени действия при снощния инцидент в Полша, нито че Русия подготвя военен удар срещу алианса

Няма данни, че снощният случай в Полша се дължи на умишлени дейности, нито че Русия приготвя военно нахлуване против НАТО. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на конференция след изключително съвещание на Северноатлантическия съвет.
 
Разследването по случая продължава и би трябвало да изчакаме резултатите, прикани той. Предварителната оценка демонстрира, че евентуално казусът се дължи на това, че украинската противовъздушна защита се е задействала против съветските ракетни удари, уточни Столтенберг.
 
Вината не е в Украйна, Русия носи цялата отговорност с продължаването на войната, съобщи генералният секретар. Той означи, че снощният случай е настъпил в ден на масирани съветски въздушни удари по Украйна. Русия би трябвало да спре тази безсмислена война, настоя Столтенберг.
 
Той заяви, че е разговарял с президентите на Съединени американски щати Джо Байдън и на Полша Анджей Дуда, и заключи, че е належащо да се резервира успокоение. Винаги сме подготвени да създадем нужното за отбраната на всеки съдружник, съобщи Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР