Няма да участваме в преговори за Конституцията, нито ще даваме

...
Няма да участваме в преговори за Конституцията, нито ще даваме
Коментари Харесай

Нинова определи проекта за нова Конституция като подмяна и опроверга твърдение на Марешки

Няма да участваме в договаряния за Конституцията, нито ще даваме подписи за тези 120 , нужни за внасяне на законопроекта и няма да подкрепим с гласове тези нужни 160, с цел да се свика Велико национално заседание. Това удостовери водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от БГНЕС.
Лидерът на левицата взели участие в изработването и приемането на в този момент настоящата Конституция, които също изрично се опълчиха на концепцията за промени в нея.
 Корнелия Нинова ще се срещне с депутати от 7-то Велико национално заседание Корнелия Нинова ще се срещне с депутати от 7-то Велико национално заседание
Корнелия Нинова ще се срещне с авторитетни адвокати, професори и общественици- депутати от Българска социалистическа партия в 7-то Велико народно събрание директно взели участие в написването и...
На финала на този мандат, без съществено публично доверие, не може да разисква и взема решение този въпрос “, счита Нинова.

Лидерът на левицата разгласи, че от партията се опълчват още против премахването на преамбюла в главния закон от плана, направен от ГЕРБ, където е записано, че България е демократична, обществена и правова страна.
„ Това не е смяна на модела, който се чака от обществото, а замяна на въпроса, с цел да се печели време от ръководещите . Няма да станем съучастници в този развой “, безапелационна бе Корнелия Нинова, която увери, че парламентарната група на партията ѝ е безусловно консолидирана по тематиката.
 Веселин Марешки: Имам информация, че Българска социалистическа партия ще поддържат Велико национално заседание Веселин Марешки: Имам информация, че Българска социалистическа партия ще поддържат Велико национално заседание
По всичко проличава, че Велико национално заседание ще има. Имаме информация, че Българска социалистическа партия ще поддържат концепцията след среща на Нинова с дипломат на зап...
Нинова, съгласно който тя е провела среща с дипломат на западна страна в София, на която е трансформирала позицията си по тематиката. „ Категорично не! съобщи тя.
Според нея провелите се политически съвещания сред партиите в ръководещата коалиция за промени в главния закон са по-скоро договаряния, тъй като на тях „ Обединени патриоти “ са сложили ясни условия.
„ Или ще приемете нашите оферти, или няма да дадем подписи. ГЕРБ, всъщност, не одобряват някои оферти и не биха ги подкрепили, само че биха създали компромис, единствено и единствено да има подписи “, счита Корнелия Нинова.
Категорично се противопоставяме на опитите на ГЕРБ и присъдружните им организации да заличат настоящата българска Конституция “ , написаха те в обща декларация, където още приканиха „ всички виновни политически сили да не легитимират този рисков развой на конституционна самоинициатива “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР