Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха под стража обвиняем за побой и нанесена средна телесна повреда при инцидент в Кюстендил

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с Е. Х., на 30 години, от гр. Кюстендил. Той е притеглен като обвинен за причиняване на междинна телесна щета, след нанасяне на удари с юмруци в региона на главата – краткотрайно разстройство на съзнанието и мозъчен кръвоизлив.

Районна прокуратура е привлякла Е. Х. като обвинен, за това че на 04.05.2024 година, в гр. Кюстендил, на бул. „ България “ посредством нанасяне на удари с юмруци в региона на главата, е породена междинна телесна щета на 45- годишен мъж от Кюстендил. Нанесен е тежък побой, потърпевшият е превозен в столично здравно заведение, където му е осъществена хирургична намеса „ мозъчен кръвоизлив “, като потърпевшият и все още не е в схващане, уточни в пледоарията си прокурорът.

Районен съд - Кюстендил почете настояването на прокуратурата за взимане на най- тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “. Видно от събраните на досъдебното произвеждане доказателства и разпити на очевидци, може да се направи обосновано съмнение за авторство на инкриминираното действие. В разбора на цялостното му държание: опитал да се укрие от чиновниците на полицията и постановеното наложително довеждане, съпоставено с данните от предходното наказание, обстоятелството че последното наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 месеца е изтърпяно на 02.01.2024 година, водят съда до извод, че е налице и втората причина по член 63, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс, а точно действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши ново закононарушение, се споделя в претекстовете на арбитър Чавдар Тодоров.

Определението, с което във връзка с Е. Х. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР