Няма да отстъпим за връщането на водача и превозното средство

...
Няма да отстъпим за връщането на водача и превозното средство
Коментари Харесай

България е против новите текстове в пакет Мобилност за тежкотоварните превози

Няма да отстъпим за връщането на лидера и транспортното средство на всеки 4 седмици, както и някои от тематиките, свързани с командироването, каботажа и престоя в кабината

България изрично се опълчва на новите текстове, препоръчани в Пакета за подвижност, свързани с тежкотоварните транспорти. Това съобщи министърът на превоза Росен Желязков, представен от БНР. " " Ние ясно сме подчертали, че за нас алената линия, от която няма да отстъпим – това е въпросът, обвързван с връщането на лидера и транспортното средство на всеки 4 седмици, както и някои от тематиките, свързани с командироването, каботажа и престоя в кабината. За страдание, на този стадий не можем да съберем нужното блокиращо малцинство от 12 държави-членки, които имат не по-малко от 35% от популацията, тъй като при гласуването се вземат поради гласовете, а не такива етични въпроси като почтено или непочтено. "

Министър Росен Желязков разгласи, че е изпратил отворено писмо до всички министри на превоза на 27-те страни членки, в което е апелирал към ценене интереса на България. " Както и до момента, България продължава да отстоява с нужната подготвеност и неотстъпчивост, дейната си позиция във всички вероятни формати, в рамките, на които се преглежда Пакет за подвижност I ", сподели още министърът. Той добави, че споделя визията, че неналичието на оценка на влияние на новите оферти върху развиването на бранша, е съображение за безпокойствие и угриженост за бъдещето на българския интернационален авто превоз.

Росен Желязков сподели, че упоритостта на Австрийското председателство е да реализира " общ метод " по законодателните оферти от Пакета за подвижност I по време на идния, на 3 декември 2018 година, Съвет по превоз, телекомуникации и енергетика във формат " Транспорт ". " Споделям оптимизма за общия метод, само че в тази ситуация чашата е на половина празна, а не цялостна. Очаквам новите оферти на 22 октомври ", добави той. Министър Желязков съобщи също, че срещаме минимум поддръжка сега по тематиката за връщането на транспортното средство, което е проблем на периферните страни.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР