Няма да искаме средства, а правосъдие“, обявиха представители на Националното

...
Няма да искаме средства, а правосъдие“, обявиха представители на Националното
Коментари Харесай

Министър Зарков се срещна с представители на Националното сдружение на кметовете на кметства

Няма да желаеме средства, а правораздаване “, оповестиха представители на Националното съдружие на кметовете на кметства на среща с министъра на правораздаването Крум Зарков.

И сложиха ред проблеми на „ дребните “ обитаеми места у нас, измежду тях: постепенно правораздаване, което води до чувство за безнаказаност;  липса на действителни, а оттова и ефикасни от позиция на общността санкции за правонарушителите, смущаващи живота на съселяни и съграждани; превръщането на над 4000 кметове в „ призовкари “, което лишава от времето и силата им за осъществяване на директните отговорности. Особено внимание бе обърнато на уговорката на кметовете в дребните обитаеми места да връчват известия от частни правосъдни изпълнители (ЧСИ), както и да обезпечават призоваването по цивилен каузи.

Дебатът за наказването е тежък, а казусът най-ясно се откроява в дребните обитаеми места, отговори Крум Зарков. Повечето от поставените въпроси обаче опират и до възможни промени в това число в процесуалните закони – Наказателно-процесуален кодекс,  Граждански процесуален кодекс, това е комплициран развой и времето на един длъжностен министър няма да стигне, акцентира той. 

Министър Зарков се ангажира да посредничи за среща сред Камарата на частните правосъдни реализатори и представители на националното съдружие, на която двете страни да се опитат да решат част от въпросите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР