Няма да има орязване на бюджета на спортните федерации.Това заяви

...
Няма да има орязване на бюджета на спортните федерации.Това заяви
Коментари Харесай

Весела Лечева: Няма да има орязване на бюджета на спортните федерации

Няма да има орязване на бюджета на спортните федерации.

Това съобщи в ефира на бТВ министърът на спорта Весела Лечева.

„ Това, което сме създали, е да балансираме по най-хубавия метод бюджета, тъй че да получат средства всички тези добре работещи федерации и най-хубавите състезатели с капацитет, да подсигурим тяхната подготовка. Ние не сме минали към орязване на бюджетите на федерациите и няма да пристъпим към сходно нещо. Ще съберем всички вероятни запаси, с които разполага Министерството на младежта и спорта, с цел да могат да бъдат разпределени по най-ефективния и уравновесен метод средствата “, сподели министър Лечева в отговор на въпроса, по какъв начин ще бъдат изпълнени инструкциите на финансовия министър за бюджетни съкращения в границите на 20%.

Министър Лечева заяви, че федерациите и сега подписват своите контракти, като следва това да създадат и спортните клубове. Процедурата върви по авансово заложения проект. Лечева изясни и настоящата обстановка във федерацията по повдигане на тежести.

„ Имаше дълго тлеещи спорове. Опитахме се с разговор със спорещите страни да търсим точки на обединяване. Надявам се, че постигнахме съглашение “, разяснява министърът на спорта.

„ Това, което заявиха и двете страни на срещата в министерството, е, че ще бъдат оттеглени всички тъжби “, добави тя.

Весела Лечева се надява войната в щангите да утихне, тъй като тя е в ущърб само на спортистите, които тази година имат значими надпревари преди олимпийските игри в Париж 2024.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР