Звездата на България в тениса Григор Димитров разкри в интервю

...
Звездата на България в тениса Григор Димитров разкри в интервю
Коментари Харесай

Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид

Звездата на България в тениса Григор Димитров разкри в изявление за Tennis TV детайлности към присъединяване му в шампионата в Рим, съществуването на еднорък бекхенд в " Топ 10 " на международната класация и още. Номер 10 в международната класация ще стартира на следващия ден присъединяване си на петия за годината шампионат от сериите " Мастърс 1000 " против японеца Йошихито Нишиока.

" Засега нещата са движат отлично. Беше тежко да забележим неналичието на тенисист с еднорък бекхенд в международния топ 10, само че към този момент двама от нас поправиха това (той и Стефанос Циципас). В последната година нещата са извънредно разнообразни за мен в голям брой аспекти. Сега се намирам на място, от което мога да се усъвършенствам и имам тази опция. Съумях да играя доста добре през всички седмици, в случай че изключим случилото се в Мадрид, където не се усещах по най-хубавия метод, защото изпитвах отмалялост и имах проблеми с тялото си. Хубавото е, че имах малко време да премисля станалото и да се завърна още веднъж в Рим ", разяснява Димитров.

" Засега съм изиграл единствено два шампионата. В Монте Карло имах късмет да доближи до 1/4-финалите, само че пропуснах мачболи. В Мадрид пък усещах, че играя мощен тенис, само че тялото ми не беше добре. Трябваш просто да приемеш тези моменти, тъй като са неизбежни и да не губиш убеденост в играта си. Остават още няколко шампионати на червени кортове и ще се опитам да се показва по най-благоприятен метод. Фокусиран съм върху тази цел и ще дам най-хубавото от себе си. Опитвам се да нямам прекомерно високи упования, тъй като ранните загуби са част от спорта и би трябвало да можеш да ги приемаш ", сподели още Димитров.

" Изградил съм една в действителност прелестна връзка с Рим. Феновете са невероятни, хората са в действителност страхотни. Това е доста специфичен шампионат за мен и съм имал някои чудесни моменти тук. На няколко пъти съм " отпразнувал " рождения си ден на централния корт, което беше доста занимателно. Искам да се подобря и да направя още някоя огромна победа тук. Бих споделил, че той сигурно беше от най-трудните ми противници, когато се намираше в пика си. Това важеше най-много на алена настилка и несъмнено не ми беше от изгода, че извършвам бекхенд с една ръка. Винаги имах възприятието, че правя отстъпка физически против него, а също така на клея усещах по какъв начин съм с 2-3 стъпки зад него в играта. Рафа не може да се опише с думи и несъмнено ще ни липсва. Пожелавам му всичко най-хубаво. Яник и Карлос няма да вземат участие, тъй че още веднъж можем да следим шоуто на Новак и Рафа, които са спечелили 16 от последните 19 трофеи в шампионата ", добави Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР