Байер Леверкузен е на три мача от това да завърши

...
Байер Леверкузен е на три мача от това да завърши
Коментари Харесай

Серията на Леверкузен без загуба достигна 50 мача след разгром над Бохум

Байер Леверкузен е на три мача от това да приключи сезона без загуба във всички шампионати, откакто в дуел от 33-ия кръг на немската Първа Бундеслига разруши Бохум с 5:0 като посетител.

Феликс Паслак от домакините бе изпъден в 15-та минута, а това значително предопредели и крайния излаз. В края на първото полувреме Патрик Шик и Виктор Бонифейс от дузпа подсигуряваха добър задатък за новите първенци. След почивката паднаха още три безответни попадения за отбора на Шаби Алонсо, дело на Амин Адли, Йосип Станишич и Алекс Грималдо.

„ Аспирините “ към този момент усъвършенстваха върха на Бенфика от интервала 1963-65 при трагичното тъждество 2:2 с Рома в четвъртък, а серията им към този момент доближи 50 дуела. Любопитно е, че последното проваляне на Байер бе точно против Бохум в края на предишния сезон в Бундеслигата.

Тимът има още един мач в Бундеслигата – домакинство на Аугсбург, и два финала до края на акцията – против Аталанта в Лига Европа на 22 май и против Кайзерслаутерн за Купата на Германия три дни по-късно. Бохум гостува на Вердер в последния си дуел за състезание и се нуждае от точка, с цел да си подсигурява оцеляването – 16-ият Унион Берлин е на три пункта зад Бохум, като е с три гола по-добра голова разлика.

По-рано, Байерн Мюнхен надделя Волфсбург с 2:0 вкъщи в последния дуел на Томас Тухел отпред на баварците на „ Алианц Арена “. Точни за мюнхенци бяха Ловро Звонарек и Леон Горецка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР