Юрген Клоп отбеляза сбогуването си с Ливърпул, скандирайки името на

...
Юрген Клоп отбеляза сбогуването си с Ливърпул, скандирайки името на
Коментари Харесай

ЕМОЦИОНАЛНО: Юрген Клоп се сбогува с Ливърпул


Юрген Клоп означи сбогуването си с Ливърпул, скандирайки името на Арне Слот, неговият евентуален правоприемник, по време на прощална тирада на терена на „ Анфийлд “ след успеха над Уулвърхемптън с 2:0.

Облечен с червен пуловер с надпис „ Никога няма да ходя самичък “ на гърба, Клоп включи почитателите на мърсисайдци в това да скандират „ Арне Слот, ла ла ла “, асоциирайки скандирането с песента „ Live is Life “ на австрийската група Opus. Слот, който е треньор на Фейенорд от 2021-а насам, сподели в петък, че ще бъде идващият управител на Ливърпул. До момента няма нищо публично от двата клуба.

Клоп, който си потегля от „ Анфийлд “ след близо девет години, адресира публиката по време на презентация на терена от притежателите Джон Хенри и Том Вернер, изпълнителния шеф Били Хоган и сър Кени Далглиш.

„ Вие ще посрещнете новия управител по този начин, както посрещнахте мен. Влизате мощно от ден първи. И продължавате да вярвате и да подкрепяте тима. Промяната е за положително. Никой не ви споделя да спрете да вярвате. Този клуб се намира може би в най-хубавата си позиция. Ние решаваме дали сме обезпокоени или разчувствани. Ние решаваме дали имаме вяра. Ние решаваме дали се доверяваме или не и от през днешния ден аз съм един от вас и не преставам да имам вяра във вас. Атмосферата беше страхотна – благодаря ви, че пренебрегнахте молбата ми да не пеете моята ария! Ако я пеете идващия сезон, ще бъде занимателно! Не се усеща като край, а като едно ново начало. Днес видях един футболен тим, играещ със пристрастеност. Това е една част от развиването. От това имаш потребност. Това внимание е некомфортно, само че в този миг съзнавам някои неща. Хората ми споделиха, че съм ги трансформирал от скептици в оптимисти – само че това не е правилно. Имаме този стадион, подготвителна база и вас – суперсилата на международния футбол! Аз съм един от вас. Обичам ви безпределно доста. Никога няма да ходя повече самичък – благодаря ви за това “, сподели прочувственият немец.

Междувременно, мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола уважи своя огромен противник край страничната линия след рекордната четвърта поредна купа на Висшата лига. „ Ще ми липсва доста. Юрген изигра огромна роля в живота ми, той ме направи по-силен като управител, мисля, че се почитаме необикновено доста. Просто желая да му благодаря за топлите думи и той знае, че неговият клуб ми донесе доста в моята кариера “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР