Няколко руски граждани излязоха днес на своеобразен протест в центъра

...
Няколко руски граждани излязоха днес на своеобразен протест в центъра
Коментари Харесай

Руснаци поискаха подкрепа за трима техни сънародници, получили отказ за убежище в България

Няколко съветски жители излязоха през днешния ден на самобитен митинг в центъра на Варна, като желаеха поддръжка за трима техни сънародници , получили отвод за леговище у нас. По думите на Маргарита Шурупова, публицист от град Томск, и тримата са напуснали родината си поради отправени към тях закани поради изявената им гражданска позиция против политиката на Владимир Путин и войната в Украйна.

Ксения Глазунова е режисьор в един от театрите в Москва, описа Шурупова. Според нея повода да напусне Русия е, че намерено е подлагала на критика ставащото в страната в обществените мрежи. Виктор Волков работи в болница и е бил предизвестен от шефа си, че ще бъде мобилизиран. Той желае да избавя, а не да лишава живот, уточни Шурупова. Тя посочи, че третият й съотечественик Владимир Жгульов е правист, който също предстои на готовност, само че заканите против него са били провокирани от гражданската му позиция, изразена в неговия канал в интернет и обществените мрежи.

И тримата са тук, в България, подали са документи да получат леговище, само че Агенцията за бежанците им е отказала, добави Шурупова. По думите й те ще апелират това решение на организацията. Шурупова сподели още, че у нас живеят и други руснаци, които имат потребност да получат леговище. Самата тя съобщи, че е избягала, защото е била публицист в самостоятелна медия . В България е със фамилията си и ще остане тук, тъй като не знае какво ще стане в родината й.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР