Няколко прости стъпки могат да защитят колата и елементите й

...
Няколко прости стъпки могат да защитят колата и елементите й
Коментари Харесай

9 често срещани грешки, които могат да ви създадат проблеми през зимата

Няколко елементарни стъпки могат да защитят колата и детайлите й през зимата, ая на вас да ви спестят проблеми. Всички сме бързали да стигнем от точка А до точка Б през зимата, само че студените метеорологични условия ни пречат, което ни кара да пропуснем небрежно стъпките, които нормално би трябвало да се подхващат, с цел да се предотвратят повредите на вашето возило. Ето немарливите неща и по какъв начин да ги избегнем:

Шофиране с лед и сняг по колата?
Добре е че това е явно, само че да си иглу на колела даже е срещу закона. Шофирането без разчистване на лед и сняг от външните прозорци и огледала, преди да започнете да шофирате, е подготвена акцидент, която чака да ви се случи. Да не забравяме и вътрешността на колата. Вашият климатик също е изсушител, тъй че използвайте го, с цел да изчистите замъглените прозорци за по-добра видимост.

Зареждане с елементарна течност за миене на предното стъкло?
Един проблем, който се вижда прекомерно постоянно, е, че когато течността за измиване на предното стъкло намалееа, хората я пълнят с елементарна вода. Това може да докара до проблем със заледяване, който по-късно може да попречи на почистването. Вместо това използвайте подобаваща течност за чистачки - има зимна такава, която да ви помогне да предотвратите заледяване.

Загряване на колата ви на луфт?
Видимостта през прозорците е основна за безопасноста, по тази причина би трябвало да знаете по какъв начин би трябвало да затоплите автомобила си. Една кола постоянно ще се затопли по-бързо по време на шофиране, в сравнение с луфт. Загряването на кола на луфт е загуба на пари, просто загуба на гориво.

Каране със стъкла до момента в който те към момента са покрити с лед?
Бъдете деликатни, когато размразявате прозорците си. Добре е да не се употребяват течности, като топла вода, за разчистване на предното стъкло. Вместо това запалете колата си и оставете нагревателя и размразителя да свършат тежката работа, пускайкие топлината на цялостна мощ, до момента в който употребявате стъргало, с цел да почиствате леда от прозорците. Не бива да слагате нещо топло върху нещо, което към този момент е замразено. След е замръзнало, то става нежно и в случай че измененията внезапно температурата, то става още по-крехко и нещо може да се напука или счупи. Не започвайте да употребявате механизмите на стъклата, в случай че върху тях към момента има лед. Механизмът, нужен за спускането и повдигането им, е извънредно леден и може да се натовари с спомагателния лед, което евентуално да аргументи повредата му.

Забравяте да размразите ключалките и дръжките?
Изливането на гореща вода върху замръзналите ви ключалки и дръжки на вратите може да повреди вътрешните механизми. Не го правете, вместо това използвайте наличните в комерсиалната мрежа спрей за топене. Просто се уверете, че съхранявате спрея някъде, само че не навътре в колата ви. Ако нямате подобен, можете просто да употребявате сешоар, с цел да разтопите леда към ключалката, само че не забравяйте обаче да не го приближавате прекалено много, тъй като нагряването на боята върху колата ви може да й навреди.

Вдигате на чистачките вечерта?
Вдигането на чистачките преди снежна стихия, с цел да почистите прозорците си по-лесно сутринта и да не замръзнат върху стъклото, не е добра концепция. С течение на времето това евентуално ще понижи натиска на четките върху предното стъкло, което може да докара до проблеми с видимостта, изключително при заснежени условия. Също по този начин, в случай че една от чистачките ненадейно изгуби задържането на пружината си и щракне назад към прозореца, това може да спука предното стъкло, изключително в случай че това се случи в изключително леден зимен ден.

Пренебрегване на налягането в гумите?
Студеното време води да намаляване на налягането в гумите. Ако имате датчик за налягане в гумите, той може да ви предизвести за проблеми, само че деликатното помпане на гумите, с цел да предотвратите несъразмерното налягане е също толкоз значимо. За да разберете предложеното налягане в гумите на вашия автомобил, вижте вътрешната страна на вратата на водача. Препоръчително е също по този начин да помпате гумите, когато колата е релативно студена, а не откакто сте карали час, тъй че полученото отчитане на налягането да е по-точно. Шофирането води до струпване на топлота в гумите, което води до повишение на показанията на въздушното налягане, до момента в който въздухът се уголемява, тъй че предупредителната лампа за ниско налягане се изключва, което ви дава подправено възприятие за сигурност.

Поддържате ниско равнище на гориво в резервоара?
Предотвратете замръзването на вашата горивната линия, тъй като би трябвало да знаете, че водата в резервоара ви е зложелател. Поддържането на резервоара най-малко на половина цялостен понижава натрупването на конденз, който може да замръзне и да спре подаването на гориво до мотора.

Оставяте боята и ходовата част мръсни?
Има една превантивна мярка може да помогне за отбрана на екстериора на вашия автомобил – измиване на колата и покриването на боята с восък преди зимния сезон, което разрешава да се защищити боята от наслойка, сол и химикали. Всеки път, когато разберете, че сте карали в киша и има сол изпод е добре да се измие това от автомобила допустимо най-скоро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР