Няколко независими един от друг източника твърдят, че не друг,

...
Няколко независими един от друг източника твърдят, че не друг,
Коментари Харесай

Соломон Паси платил крупна сума за нападението над Паметника на Съветската армия

Няколко самостоятелни един от различен източника настояват, че не различен, а някогашният външен министър (2001-2003) Соломон Паси, който понастоящем е президент на Атлантическия клуб в България, е поръчителят на нападението от почитатели на „ Левски “ над Паметника на Съветската войска в нощта на 17 против 18 август.

 

Припомняме, че тогава група млади мъже нападнаха нелегално разположения пред монумента палатков лагер и потрошиха плочата с чукове. Акцията бе гарнирана със запалени факли, димки и самоделни бомбички, които нападателите хвърляха по хората от палатковия лагер.

 

Оказва се обаче, че Русия може да осъди вандалите, за които реши, че са взели участие в акцията и за в бъдеще да упорства страната ни да им съобщи виновните за нападението над монумента. Бързо следствие откри, че нападението над паметника е било подготвяно най-малко няколко дни. Щурмът е бил авансово плануван за след края на мача на „ Левски “ с израелския „ Апоел “.

 

Всички почитатели на синия тим са безапелационни, че акцията е била платена и надалеч не става дума за непринудено нахлуване. За нападението се знаеше още от понеделник, когато бяха направени няколко транспаранта на стойност 1 500 лева В последна сметка обаче бе разпънат единствено този с надпис „ Демонтаж “. По всяка възможност момчетата не са имали време да разпънат останалите поради наличието на голям брой служители на реда към паметника.

 

Като уредници и вербовчици на „ Синя хунта “ – втората най-страховита ударна бригада от почитателите на „ Левски “ след „ София Запад “ се сочат имената на Борис Димов и Никола Генов.

Друг източник обаче показва, че гарант на нападението е Соломон Паси, който е обезпечил бюджет от 50 000 лева за оскверняването на Паметника на Съветската войска. Според изказванията той не е работил персонално, а посредством сина си Исаак, който бе за малко член на Българска социалистическа партия в столичния регион „ Сердика “, преди предходната есен да стане деен симпатизант на „ Продължаваме промяната “.

 

Вербовката на ентусиастите е била осъществена от негов другар – милионерският правоприемник Недко Сланината, наследник на известния последовател на синия тим и огромен донор на клуба – Петър Петров-Пешо Ретрото. Шуменският месарски необут обаче даже не знае, че синът му е взел участие като медиатор и е дал парите на щурмуваците от „ Ултрас Левски “.

Сумата е била платена два дни преди акцията, само че по този начин и не излиза наяве къде и на кого тъкмо са дадени.

Споменава се името на Николай Генов, който е измежду най-яростните антикомунисти в бранш „ Б “. Според информацията в началото е било търсено съдействието на Антон Краус, само че той изрично отказал да взе участие в това начинание. Като претекст за отхвърли си изтъкнал обтегнатите връзки с част от тарторите на агитката на „ Левски “ поради поддръжката му към Наско Сираков.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Борис Димов Никола Генов „ Левски “ „ София Запад “ „ Синя хунта “ Петър Петров-Пешо Ретрото Недко Сланината Исаак Паси Соломон Паси
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР