Няколко души предварително сочеха 26 октомври като трагична дата Само

...
Няколко души предварително сочеха 26 октомври като трагична дата Само
Коментари Харесай

Почина ли Путин снощи и отприщва ли се турбуленция в Русия


Няколко души авансово сочеха 26 октомври като трагична дата

Само пет дни, откакто предизвести, че на същинския Владимир Путин му остава напълно малко живот, профилът „ Генерал СВР “ уточни и точния миг на гибелта му – четвъртък 20:42 ч. московско време. Зад „ Генерал СВР “ стоят някогашни офицери от Службата за външно разузнаване на Русия, като най-малко един или няколко от тях се намират в Турция, тъй като от турски IP адреси се разгласяват множеството известия в този профил.

Всичко стартира в четвъртък, в 23:25 ч. московско време. В аварийния си канал в Телеграм „ Генерал СВР “ пусна видео с „ Танцът на дребните лебеди ” от популярния балет „ Лебедово езеро “ по музика на Чайковски. Постът нямаше съпровождащ текст. Но откакто в събота към този момент бе предизвестил почитателите си да чакат гибелта на съветския президент, мнозина възприеха видеото като интродукция към по-сериозно известие. В 23:41 към този момент по едно и също време в главния си канал в Телеграм и в профилите си в Екс, единият от които е на британски език, „ Генерал СВР “ написа следното: „ В момента в Русия се прави държавен прелом! Руският президент Владимир Путин умря довечера в резиденцията си във Валдай. В 20:42 часа московско време лекарите стопираха реанимацията и установяваха гибелта. В момента лекарите са блокирани в стаята с натрупа на Путин. Те са арестувани от чиновници на президентската работа за сигурност по персонална заповед на Дмитрий Кочнев, който поддържа връзка и получава указания от секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Охраната на двойника на президента е засилена. Започнали са дейни договаряния сред неколцината членове на така наречен „ политбюро “ по какъв начин да се действа. Но както и да се действа, всеки опит след гибелта на Путин пред обществеността да бъде прокаран лъже-Путин като президент е държавен прелом. “ Наличието и на британски текст незабавно провокира интереса на огромните западни медии, които го цитираха в своите канали в Телеграм.

Както може да се чака, публично удостоверение от съветска страна на новината за гибелта на Путин няма. Руските медии, които до една са под строгия надзор на Кремъл, цяла нощ продължиха в нормалния си темп да оповестяват за триумфите на фронта, за идните задължения на президента и за войната в Израел. Няколко забавни изявления от напълно неслучайни хора в последните дни обаче дават да се разбере, че Путин или в действителност претърпява края на земния си път, или към този момент го е завършил. От тях даже лъха подозрение, че гибелта може да е настъпила доста преди четвъртък.

На 13 октомври в своя канал в Ютюб персоналната астроложка на Владимир Путин – Светлана Драган, разгласява видео, озаглавено „ Обръщение на Светлана Драган “. То продължава 43 минути. По-голямата част от него съставлява увещаване на „ всички руснаци “ да са мощни, невъзмутими, да имат воля, „ с цел да устоят пред турбуленцията, която следва “. Това видео няма нищо общо с предходните ѝ изявления, в които нормално споделя по какъв начин Русия ще се разшири и ще превземе надали не целия свят. Този път Драган наподобява разтревожена, даже обезверена, на крачка да се разплаче. Което е в мощен контрастност с нормалното ѝ държание, съпроводено постоянно с неизменима необятна усмивка. Едва към края на видеото тя споделя, че 26 октомври ще е гранична дата за Русия, след която към този момент нищо няма да е както досега. Тя не оповестява какво тъкмо ще се случи на 26 октомври, само че типът ѝ подсказва, че ще е задоволително трагично. Поне съгласно нейните усещания.
 Като персонален астролог на Путин, Светлана Драган бе безценен посетител на всички съветски малките екрани.
Драган не е просто една от многото астролози. Тя е единствената, която се употребява с голямото доверие на цензурираните съветски малките екрани, които съвсем всяка седмица я канят в предаванията си, с цел да споделя за бъдещите големи триумфи на Русия и разгръщането ѝ до международна империя. Там Светлана Драган в никакъв случай не е криела, че има достъп до „ кухнята “ на властта, а затова – и задоволително информация какво се случва по върховете. Назоваването съответно на 26 октомври, освен това две седмици преди датата, приказва, че тя може би е имала някаква предварителна информация, без значение дали я е получила по астрологичен път или с помощта на придворния си статус.

В Русия сега се намира и още една забавна персона – докторът на историческите науки Валерий Соловей. За разлика от всички останали опозиционери, които са или убити, или от дълго време избягали зад граница, или вкарани в пандиза за дълги години, той е на независимост и никой не го закача. Соловей поддържа доста канали, които се държат опозиционно. Самият факт, че е на практика единственият опозиционер на съветска територия, който властта не тормози, е към този момент дълбокосмислен.

Във вторник Соловей даде изявление за съветската емигрантска медия „ Ищем выход “, в което съобщи, че Путин е тежко болен и няма да издържи повече от няколко дни. Там сподели още, че незабавно след гибелта му войната в Украйна ще бъде прекъсната, тъй като никой от обкръжението на Путин не я желае, а тя е била надали не персонална фикс концепция единствено на вожда. Соловей съобщи и още нещо забавно – че Евгений Пригожин е жив, а гибелта му – инсценирана. Шефът на „ Вагнер “ се криел във Венецуела и щял да се завърне в Русия напълно скоро - незабавно откакто Путин почине.

Още същия ден посредством профила си в Екс и канала си в Ютюб Соловей прикани своите почитатели да гледат негово изключително видео, планувано за четвъртък в 20 часа московско време, озаглавено „ След Путин 1999-2023 “. Малко преди да бъде пуснато видеото, Соловей написа в Екс „ Тиранът е мъртъв “.
 Историкът Валерий Соловей написа от Москва в Екс „ Тиранът е мъртъв “. До публицистичното привършване на тази публикация никой не го беше арестувал
  Валерий Соловей е правил в предишното не една прогноза, която се е сбъдвала. Всички те обаче са по един или различен метод все свързани със събития, основател за които е бил Кремъл. Може да се допусне, че историкът просто разполага с вътрешна информация, или такава му се подмята, с цел да бъде публикувана от човек, на който е основан обществен облик на опозиционер. Във видеото от нощес Соловей споделя, че в Русия следва революция, само че „ различен път, по който да вървим, ние към този момент нямаме “.

Дали гибелта на Путин в действителност е настъпила в четвъртък вечерта? Дали пък този час не е бил определен преднамерено от някого, с цел да се легализира информацията, до момента в който вождът в действителност е бил мъртъв от доста преди този момент? Или пък четвъртък е бил определен от някого като деня, в който да се помогне на Путин да почине?

Трудно е да се каже дали в миналото ще има прецизен отговор на тези въпроси. Русия има исторически опит в това отношение. Дори през днешния ден към момента съществуват разногласия измежду експертите по какъв начин тъкмо се е случила гибелта на Сталин. Бил ли е на смъртно легло или просто след следващия сърдечен припадък е оставен от обкръжението си да почине, тъй като там към този момент са предвкусвали бъдещата власт, с която ще се снабдят

В днешна Русия може и да няма съпротива, само че съществуват доста сили, подготвени на всичко, с цел да се доберат или да усилят властта си. За последните 24 години от своето доживотно президентство Владимир Путин се бе научил да ги обуздава и балансира. Това поддържаше Русия в релативно успокоение. Но сега, в който „ дресьорът “ на тези сили към този момент го няма, те ще са подготвени да работят. Достатъчно е да вземем даже единствено един Рамзан Кадиров. От една страна той е трансформирал Чечня на тирания в диктатурата, където съветските закони на практика не важат. Там е въведен шариат със наложителен код за обличане за дамите и за мъжете. Първите би трябвало да са навлечени по ислямски канон, вторите – безусловно с бради. Кадиров е приватизирал полицейските и военни сили, намиращи се на територията на тази република. От друга страна, всичко това му е основало големи врагове измежду силовите ведомства в Москва. Единствено Путин предпазваше досега чеченския водач от разпра, инициирана от военните или полицейските босове. Самата власт на Кадиров е плод само и единствено на персоналната му сделка с Путин – единият дава обещание да държи Чечня мирна в границите на Русия, а другият го е оставил да си ръководи републиката както откри за добре. След гибелта на Путин Кадиров няма доста потребни ходове, с цел да се избави, с изключение на да съобщи, че той повече няма задължения към огромната страна и да разгласи самостоятелност. Подобна е обстановката с още десетки като него. По-малки кадировци, само че не с по-.малки мераци за власт, има и в Татарстан, и в Башкортостан, и в Ингушетия, и в Дагестан, и в Кабардино-Балкария. За да парират опитите на Кремъл да ги в профил, не е изключено те да залеят Русия със същото, от което десетилетия наред страда Израел – вълна от ислямски гнет.

В същото време на никое място не са се дянали стотиците престъпни пандизчии, наказани за всевъзможни тежки закононарушения, в това число и убийства, които с разрешението на Путин бяха пуснати без правосъдна глоба от пандизите, с цел да се причислят към частната военна компания на Евгений Пригожин „ Вагнер “. В мига, в който войната в Украйна завърши, а точно това се чака да се случи в първите няколко дни откакто гибелта на диктатора стане и национален факт, тези нарушители ще останат без работа, само че на независимост. И бързо ще се завърнат към нормалното си занятие – принуждение и убийства.

Но даже и хората от най-близкото обграждане на Путин не са еднородна маса с идентични хрумвания за Русия. Там има ястреби, искащи войната в Украйна да продължи, и такива, които биха дали всичко, с цел да я спрат и да върнат охолния си живот от предишното – с вилите и капиталите си на Запад. Най-логично е битката за власт да стартира точно от тях и звук за принуждение и разпра да дадат точно те.

Русия е бременна с толкоз доста държавн и толкоз доста проблеми, чието проявяване живият Владимир Путин успяваше да потушава, че не е изключено войната в Украйна, и даже тази сред Израел и Палестина, да наподобява като проблясък на фона на това, което следва в тази голяма страна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР