Русия е нанесла въздушни удари срещу Киев и Лвов -

...
Русия е нанесла въздушни удари срещу Киев и Лвов -
Коментари Харесай

Как е планирано покушението над Зеленски?

Русия е нанесла въздушни удари против Киев и Лвов - това оповестяват от украинската войска. Рано тази заран системите за противовъздушна защита са се задействали в столицата и в западния украински град. От украинското министерство на енергетиката оповестяват, че е изумена сериозна енергийна инфраструктура. Материални вреди има минимум в три ТЕЦ-а.

Междувременно от Киев разпространиха и видео от разпита на един от обвинените за осуетения атентат против Володимир Зеленски. Вчера беше обявено, че са задържани двама сътрудници, вербувани от съветските служби, обвинени, че са възнамерявали убийството на Зеленски и други членове на кабинета му. Задържаните са двама полковници от украинската държавна работа за защита, за които се счита, че са били на послушание на Москва.

" Запознах се с..... от Службата за сигурност на Украйна. Свързах се с него и му разпоредих задача: да предава всякаква информация, по отношение на политическия хайлайф - рокади на министри, гласувания на основни закони. Всичко, което може да научи ", сподели един от обвинените.

Така стартира видеото от разпита на един от обвинените за готвения атентат против Володимир Зеленски. Самоличността му не се оповестява. Кадрите, публикувани от Службата за сигурност на Украйна, демонстрират по какъв начин мъжът в детайли споделя, че самият той е бил вербуван, след което разказва развой по търсене на къртица, която да бъде внедрена в обкръжението на Зеленски и други високопоставени украински политици.

Най-важната задача на групата - реализиране на проект за отвличането и убийството на украинския президент. Вчера от Киев оповестиха, че са задържани сътрудници на Москва, в това число двама украински полковници.

" Групата, чиито действия са ръководени от Федералната работа за сигурност в Москва, е включвала и двама украински полковници, които издавали класифицирана информация на Русия. Врагът интензивно е разработвал проект за ликвидирането на президента Зеленски. Една от основните задания на разузнавачите била да открият измежду охранителите на президента такива, които биха се съгласили да го вземат за пленник, по-късно да го убият ", изясни Артьом Дехтаренко, представител на Службата за сигурност на Украйна.

Опит за нападение на Зеленски имаше още в първите дни, когато съветски парашутисти се приземят в Киев и вършат опит да го отвлекат. В хода на войната интензивно се работело по ликвидирането на посочения за " цел номер 1 на Москва ".

" Задачата беше да открием хора, които да го приклещят по време на някоя от обиколките му или пък, когато отива да запише вечерното си послание в кабинета си, или излиза на площада пред президентския замък ", описа различен обвинен.

Сред останалите цели били ръководителите на Службата за сигурност - Василий Малюк и на военното разузнаване - Кирило Буданов. Планът бил Буданов да бъде премахнат в дните към Великден, който съответства и с церемонията по встъпване в служба за пети мандат на Владимир Путин. От Киев нарекоха проекта " подарък за Путин ".

" Целта е била да вербуват сътрудник, който да следи всяка стъпка на целта и да предава информация за местонахождението му. След като бъдат доказани координатите на мястото, на което се намира, да бъде нанесен ракетен удар, който е щял да бъде последван от нахлуване с дронове. Руски сътрудник е получил оръжия, предоставени му персонално от полковник от Украинската работа за сигурност ", добави още Артьом Дехтаренко.

Според Киев, минимум трима сътрудници на Федералната работа за сигурност са управлявали интервенцията в Украйна. Смята се, че търсенето на разновидности да бъдат внедрени съветски сътрудници в обкръжението на Зеленски, е почнало още преди началото на войната, а срещи са провеждани в няколко европейски страни. Двамата задържани украински полковници ще бъдат съдени за държавна измяна, а в случай че бъдат приети за отговорни, могат да получат пожизнен затвор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР