Няколко дни преди преди европейското първенство по вдигане на тежести

...
Няколко дни преди преди европейското първенство по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Какво се случва в Българската федерация по вдигане на тежести?

Няколко дни преди преди европейското състезание по повдигане на тежести (12-20 февруари) в " Арена София ", няколко клуба в страната . Той я подаде и на 14 март ще има Извънреден конгрес, на който ще бъде определен нов глава на организацията.

Отдавна един спортовете, символизирал величието на България на интернационалната сцена, се е трансформирал в знак на кавги, проблеми и игри, присъщи за времена надалеч от 2024 година. Историите и сюжетите следват един след различен, а героите съвсем постоянно са едни и същи или дребна част от тях се трансформират.



Тъжно, а и мъчително за всички тези момчета, отдаващи живота си на повдигането на тежести и все пак, носещи популярност на България. Сюжетната линия на борбите в щангите е мъчно да бъде проследена до край.

Нека стартираме от 2021 година и някогашния президент на федерацията Неделчо Колев. Той бе в основата спортът да изпадне в безвремие за две години, откакто оспори Общото заседание, на което Ариф Маджид бе определен с цялостно болшинство. Заради това България пропусна шанса да одобри европейското състезание година по-късно, само че въпреки всичко това ще се случи тази година. Маджид имаше цялостна поддръжка от националния селекционер Иван Иванов, който беше в открита война с Неделчо Колев. Бившият президент даже на няколко пъти опита да в профил олимпийския първенец от поста. Иван Иванов остана в управителния съвет и при встъпването на Маджид на власт, което се случи при започване на 2023 година. Познанството на двамата обаче стартира три години по-рано, когато предприемачът стартира да тренира при великия щангист.



Отношенията сред двамата явно са стигнали най-ниската си точка и то по-малко от година, откакто Маджид влезе в ръководството. Вътрешните борби още веднъж са на дневен ред. За това свидетелства и корупционния скандал, в който синът на Иван Иванов, носещ същото име и основен специалист в Министерството на младежта и спорта, бе заловен с белязани банкноти КПКОНПИ след сигнал на Ариф Маджид. Сумата бе в размер на 62 500 лв., а татко му бе упрекнат като негов помощник. Ситуация, която без значение от изхода си хвърля ново леке върху повдигането на тежести.

Повече по проблема вижте във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР