Някои собственици на електромобили внезапно откриха, че трябва да сменят

...
Някои собственици на електромобили внезапно откриха, че трябва да сменят
Коментари Харесай

Електромобилите износват гумите 30% по-бързо от колите с ДВГ – Bridgestone реши проблема със специалния модел Turanza EV

Някои притежатели на електрически автомобили ненадейно откриха, че би трябвало да сменят гумите доста по-често от тези при моторите с вътрешно горене. В същото време, сходна неприятна специфичност на електрическите автомобили беше доказана от един от най-известните производители на гуми – Bridgestone. Той реши да поправи обстановката, като създаде специфични за електрическите автомобили гуми.

Както настояват от компанията, гумите на електрическите автомобили в действителност се износват с 30% по-бързо, заради по-голямото тегло на електрическите транспортни средства и по-бързото ускоряване. Тази седмица Bridgestone показа гуми, предопределени особено за електрическите автомобили. Turanza EV коства $289 за единица, според от размера и към този момент е наличен за сътрудничещите с Bridgestone в Съединени американски щати и Канада ритейлъри.

Компанията има вяра, че Turanza EV съставлява тъкмо разновидността за гуми, който може да се предложи за електрическите автомобили. Технологията Enliten е предопределена да реши казуса с износването. Освен това е създаден и специфичния полимер PeakLife за понижаване на съпротивлението при търкаляне. Моделът на протектора QuietTrack доста понижава шума. Като цяло, туристическите решения на компанията послужиха като източник на ентусиазъм за разработчиците.

Представителите на производителите са уверени, че електрическите автомобили на Tesla са били на пътя задоволително дълго, с цел да могат притежателите да създадат избрани изводи и в този момент хората търсят нови разновидности въз основа на това, което са научили, до момента в който имат електрическите автомобили. Компанията счита, че до края на десетилетието 30% от новите коли ще бъдат електрически.

В същото време ускореното изхабяване се отразява и на качеството на въздуха. В Осло, където електрическите автомобили съставляват две трети от общия брой коли, регистрирани в норвежката столица, се оповестява, че въздухът съдържа “нездравословни’ равнища на микроскопични частици вследствие на абразията на гумите върху асфалта.

Докато създава Turanza EV, Bridgestone тества разнообразни прототипи с известните електрически автомобили: всички разновидности на Tesla, както и Ford Mustang Mach-E. Вече се оферират варианти в три размера, като още 13 ще бъдат пуснати при започване на 2024 година Новата гума е направена от 50% възобновими и рециклируеми материали и в индустриалния развой се употребява синтетичен каучук и рециклирана пластмаса, с цел да помогне за опазването на околната среда. Производителят дава гаранция за 50 хиляди благи (80,5 хиляди км).

Известно е, че и производителят Continental е създал специфични гуми за електрически автомобили – EcoContact 6, а Michelin предлага своите специфични модели за електрическите автомобили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР