Някои плодове и зеленчуци вече все по-трудно могат да се

...
Някои плодове и зеленчуци вече все по-трудно могат да се
Коментари Харесай

Недостиг на плодове и зеленчуци в британските магазини след серия от проблеми

Някои плодове и зеленчуци към този момент все по-трудно могат да се намерят в множеството от най-големите супермаркети във Англия. Причината за дефицита на хранителни артикули се оказва серия от проблеми, в това число неподходящите метеорологични условия, високата цена на тока и превоза.

Най-големият супермаркет в страната Tesco и комерсиалната верига Aldi обявиха, че постановат ограничавания за продажбата на домати, чушки и краставици. Клиентите ще могат да купуват единствено до три броя от тези артикули, споделя BBC.

Друга английска верига също ограничи пазаруването на марули, салати, броколи, карфиол и малини до три броя на клиент. Сред най-засегнатите артикули са доматите и чушките, само че не е ясно дали това не се дължи просто на тяхната известност.

Строгите ограничения се взимат, с цел да се предотврати изкупуването на дадени храни от други търговци на дребно.

Как обаче се стигна до цялата тази обстановка? Някои магазини се позоваха на " неподходящите климатични условия " в Испания и Мароко, откъдето най-често доставят продуктите си.

През зимните месеци Англия внася към 95% от доматите и 90% от марулите от Испания и Северна Африка, сочат данни на комерсиалната група на Британския консорциум за търговия на дребно (BRC).

 Празен щанд с плодове и зеленчуци в супермаркет във Англия
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР