Някои хора не могат да се почувстват достатъчно чисти без

...
Някои хора не могат да се почувстват достатъчно чисти без
Коментари Харесай

Експерти отговарят: Колко често трябва да се къпем

Някои хора не могат да се почувстват задоволително чисти без дълъг парещ душ. Необходимо ли е, обаче, в действителност да се къпем всеки ден?

„ Мисля, че къпането е повече от естетически съображения “, изясни пред „ Тайм “ доктор Илейн Ларсън – специалист по инфекциозни болести от Университета в Колумбия. „ Хората си мислят, че се къпят поради хигиената, само че от позиция на бактериите не е по този начин “, добавя тя.

Проучване е посочило, че антибактериалните сапуни и почистващите препарати, които доста хора употребяват, не са доста по-ефективни от елементарния остарял сапун във връзка с понижаване на риска от инфекции. А когато става въпрос за къпане, цялото стъргане и ексфолиране няма необикновен смисъл.

И това е забавно: Тези 10 артикули от природата отстраняват бързо и елементарно пигментните петна! Ето по какъв начин - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Прекалено честото къпане даже може да увеличи риска от някои здравословни проблеми. Сухата, напукана кожа е причина за инфекции, защото през нея могат да преминат бактерии. Това значи, че честото къпане, когато кожата ви е към този момент суха, изключително с възрастта, когато кожата става по-тънка и по-малко хидратирана, усилва рисковете за „ улавяне “ на нещо.

„ Мисля, че множеството хора прекаляват с къпането “, споделя доктор Брандън Митчъл от Университета „ Джордж Вашингтон “. Честото миене отмива естествените масла от кожата, в които се съдържа бактерия, поддържаща имунната система. Това важи с особена мощ за антибактериалните кърпички и лосиони, които той перпоръчва да изхвърлите.

От позиция на здравето, а не на това по какъв начин изглеждате, евентуално веднъж-два пъти седмично е задоволително да вземате душ. „ Тялото ви е естествено смазана машина. И всекидневният душ не е необходим “, изяснява Митчъл.

Той поучава пациентите си да не сапунисват напълно тялото си. Наблегнете на подмишниците, задните елементи и слабините, където се създават тайни с неприятна миризма. Останалата част няма потребност от сапун.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР