Някога Обединеното кралство обещаваше да бъде световен лидер в областта

...
Някога Обединеното кралство обещаваше да бъде световен лидер в областта
Коментари Харесай

Сунак превърна зелените политики в проблем за Великобритания

Някога Обединеното кралство обещаваше да бъде международен водач в региона на битката с климатичните промени. Сега Риши Сунак разпалва културна война против зелените политики, написа Би Би Си.


Преди по-малко от две години Англия се обявяваше за международен водач в битката с климатичната рецесия.

На основната конференция за климата COP26 в Глазгоу тогавашният министър-председател Борис Джонсън събра международните водачи, с цел да реализиран единодушие по историческа резолюция, признаваща ролята на изкопаемите горива за климатичната рецесия, а починалата кралица Елизабет II съобщи в знаменателна тирада, че " времето за думи към този момент мина във време за деяние ".

Сега нещата наподобяват доста разнообразни. Докато държавното управление на Риши Сунак, изпаднало в усложнение, се доближава към избори, които се чака да загуби, решимостта като че ли е сменена с разделяне.

След десетилетие на междупартиен консенсус във връзка с битката с климатичната рецесия специалистите се притесняват, че Сунак е определил зелените политики като нов проблем, който може да помогне да се обърне влошеното положение на партията му.

В понеделник Сунак съобщи, че желае да " усили оптимално " добива на петрол и газ в английската акватория на Северно море, обявявайки разширение на сондажите за изкопаеми горива, които екологичните групи осъждат.

Този ход последва изказването на Сунак пред английските водачи, оповестено във вестник " Телеграф ", че той е " на тяхна страна ", защото разпореди преразглеждане на " антимотористките " квартали с ниско равнище на придвижване, основани за възстановяване на качеството на въздуха в градовете.

Междувременно подигравките към еко-активистите станаха постоянно срещано събитие в Народното събрание. В понеделник Сунак отбрани честата си приложимост на аероплан или хеликоптер, с цел да посещава събития в Обединеното кралство - табиет, който опозиционните политици постоянно подлагат на критика.

" Това, което държавното управление наподобява прави, е да употребява климата, с цел да раздели обществото ", съобщи пред Си Ен Ен Люк Мърфи, заместник-директор по въпросите на енергетиката, климата, жилищното строителство и инфраструктурата в прогресивния мозъчен концерн IPPR. " Изглежда, че в това, което вършат, има известна доза политически опортюнизъм ".

Малцина чакат новите старания да завоюват изборите. Но Мърфи, както и доста други специалисти по климата, се притеснява, че има по-широки последствия за международния статус на Англия.

" При всички дефекти на държавното управление на Борис Джонсън, това, което може да се каже, е, че наподобява имаше същински ангажимент към нулевата стойност и към програмата за климата ", споделя той.

" Оттогава се върнахме обратно. В доста области на политиката сме в застой ", добави Мърфи. " Не мисля, че в този момент доста хора биха сметнали Обединеното кралство за международен водач (в региона на битката с климатичните промени) ".

Откакто пристигна на власт, Сунак се пробва да откри проблеми, които да намерят отклик измежду британците и да трансформират плачевното състояние на партията му измежду обществото. Малките лодки, с които минават търсещите леговище, отбраната на транссексуалните и други по този начин наречени " културни войни " - всички тези борби се водят драговолно от министър-председателя, който по време на първата си лидерска акция предходната година се зарече да спре " нелепостите на будителите ".Но на фона на задълбочаващата се рецесия с разноските за живот и упадъка на английските обществени услуги, Сунак не съумя да се отърси от все по-лепкавия етикет, който му се лепва - че е страж на управлявания крах на Консервативната партия, която ръководи от 13 години и е с изчерпани хрумвания.

Лъч вяра за Сунак обаче донесе непредвидената и дребна победа на частичните избори на мястото на Борис Джонсън като народен представител от Уксбридж - регион в западните околности на Лондон. Гласуването беше доминирано от локалната съпротива против разширението на първата в света зона за ниски излъчвания в Лондон, което даде на локалните консерватори необичаен късмет да преминат в нахлуване./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР