Новоучредена фондация - Център за стратегическо развитие на спорта, ще

...
Новоучредена фондация - Център за стратегическо развитие на спорта, ще
Коментари Харесай

Фондация с над 150 години опит ще помага за развитието на спорта

Новоучредена фондация - Център за стратегическо развиване на спорта, ще работи за неговото бъдеще с съвещания, данни и експертни оценки за всички заинтересувани спортни институции и клубове.

Фондацията ще разпространява спорта измежду младите, ще подчертава върху обществената му роля, а високите спортни достижения са единствено една от крайните цели.  Целта е да се усъвършенстват здравния статус и общественото развиване на обществото посредством спорта.
Данните ще бъдат предоставяни безплатно, евентуални клиенти за техните проучвания са спортните институции, а като сътрудници бяха посочени министерствата на младежта и спорта, на образованието и на опазването на здравето.
Като „ пилотен план “ се приготвя работата с една от нашите федерации, която към момента се прецизира.

Ще бъде направена и методология за професионалния и аматьорския спорт, която да даде „ принадлежности “ на спортните федерации за измерването на приноса на техния спорт към брутния вътрешен артикул на страната.

Неговите членове се похвалиха с общо над 150 години насъбран общ професионален опит. Председател е Виктор Кирков, управител на Отбора на очакванията и шеф на „ Спортс мениджмънт България “, а измежду учредителите е Павел Колев – някогашен изпълнителен шеф на БФС и на Левски, в този момент чиновник в УЕФА. Другите са доцент Иван Сарандев, Ирина Гороломова, Страцимир Тинчев, Тервел Златев и Денислав Георгиев.

Повече детайлности от Виктор Кирков и Павел Колев – в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР