Новооткритият сектор Ревматология“ към Отделението по вътрешни болести на болница

...
Новооткритият сектор Ревматология“ към Отделението по вътрешни болести на болница
Коментари Харесай

Седмица на безплатни ревматологични прегледи в „Бургасмед“

Новооткритият бранш „ Ревматология “ към Отделението по вътрешни заболявания на болница „ Бургасмед “ обявява безплатни прегледи от 12 до 16 февруари. Прегледите ще се организират от 9.00 ч. до 12.00 ч. в кабинет 406 на ДКЦ „ Бургасмед “, оповестяват от лечебното заведение.

Желаещите да бъдат прегледани от ревматолог могат да запишат авансово час на регистратурата на лечебното заведение или на телефони  0892 22 28 00 и 0892 22 25 25.

Ревматологът доктор Мерал Ариф, която ще реализира прегледите на кабинет, разяснява, че най-честите аргументи за посещаване при ревматолог са болежка по ставите и съпътстващ функционален недостиг, присъщи за огромната група на възпалителните и дегенеративните ставни болести. Тя показва, че обект на ревматологията е и остеопорозата, заболяване със обществена значителност, което се характеризира  с намалена костна маса и изменена конструкция на костта, водещи до повишен риск от фрактури.

Специалистът също прецизира, че спектърът на автоимунните болести на съединителната тъкан е необятен, като загатва да вземем за пример систематичен лупус еритематозус, систематична склероза, групата на миозитите, васкулитите и други, които с изключение на опорно-двигателния уред, могат да ангажират и редица други органи и системи в човешкото тяло.

„ С идните профилактични прегледи целим да увеличим информираността измежду популацията по отношение на главните признаци и клинични прояви на ревматологичните болести. Навременното диагностициране и лекуване е значимо, с цел да се избегнат трайни повреди и инвалидизация, както и да се усъвършенства работоспособността и качеството на живот измежду страдащите от ставни и систематични болести “, акцентира доктор Ариф.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР