Министър Галя Кондева освободи директора на Здравната инвестиционна компания за

...
Министър Галя Кондева освободи директора на Здравната инвестиционна компания за
Коментари Харесай

Здравната министърка уволни шефа на дружеството за изграждане на детската болница

Министър Галя Кондева освободи шефа на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД (ЗИКДБ) Николай Борисов, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Мотивът за решението са констатациите от осъществения в сдружението вътрешен одит и отчет, касаещ осъществяването на решението на Народното събрание. Установени са редица нарушавания, в това число непозволено закъснение в сключването на контракта за разрушение и унищожаване на съществуващи здания за потребностите на ЗИКДБ; голословно разходване на суми за юридически услуги при съществуване на административен потенциал за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите; липса на подадена Бизнес стратегия от страна на Съвета на директорите; несъблюдение на решението на Народното събрание за даване на обновен план-график за ускорено създаване на Национална детска болница и незадоволителна връзка и бистрота с обществеността по основаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на уеб страницата на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД.

Министър Кондева предложения представители на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница на среща в Министерството, с цел да ги запознае с констатациите от осъществения одит и да им заяви персонално за смяната в ръководството на ЗИКДБ. Освен това министърът показа пред Съвета решения на изложените от членовете проблеми по време на миналата среща на 10 май, които се отнасят до връзката с Министерството. В осъществяване на поетия ангажимент, бе основано координационно звено с представители на виновните дирекции във ведомството.

По време на срещата бе показан краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД – доктор Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е експерт по акушерство и гинекология, има добити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по обществена медицина и организация на опазването на здравето и фармацията. Той има богат опит в спешния мениджмънт на приблизително и високо равнище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР