Новоизбраният кмет на община Кюстендил инж.Огнян Атанасов, избраните кметове на

...
Новоизбраният кмет на община Кюстендил инж.Огнян Атанасов, избраните кметове на
Коментари Харесай

инж.Огнян Атансов:Приоритети на този етап са ни секторите строителство и европроекти

Новоизбраният кмет на община Кюстендил инж.Огнян Атанасов, определените кметове на селата Жиленци- Камелия Анева, Нов чифлик,Христо Хриистов в Пиперков чифлик и общинските съветници отПартия на зелените дадоха първа конференция през днешния ден.

Избраните общински съветници от гражданската листа са Димитър Велинов, правист,д-р Андрей Димитров, доскорошен общински консултант,Иван Иванов, държавник, Константин Дингозов, Светли Грозданов, Валентин Рашев и Камелия Гребенарова.
Юристът Димитър Велинов е претендентът за ръководител на Общински съвет за първите 6 месеца, а Константин Дингозов ще е за идващите 6 месеца, които ще се паднат на групата при завъртането на ротацията.Председател ще се избира на ротационен принцип.
" Скъпи съграждани, първо желая да благодаря на тези от вас, които излязоха и упражниха своето право на глас и на тези от вас, които гласувахте доверие на мен и екипа, който е към нас.Още един път благодаря ви, че бяхте смели, излязохте и упражнихте своето право на избор ",благодари кмета Огнян Атанасов.
Фактът, че листата е гражданска, демонстрира, че ние сме диалогични хора и ще създадем болшинство при подобен пъстър общински съвет. Два мандата съм общински консултант, извънредно диалогичен съм и считам, че ще имаме болшинство, уточни Атанасов.
" Благодарение на вас ние успяхме да подобрим нашия резултат и да имаме 7 общински съветници.Смея да настоявам, че сме единствената политическа мощ, която има 7 общински съветници, която подвига резултата на определените общински съветници.Знаете, че ние сме гражданска листа, разчитали сме напълно на себе си, безпартиен избор.Благодарни сме на политическата мощ, която ни е дала регистрация и за опцията да участваме свободно, без да ни бъдат налагани хора в листи иполитики ", сподели още инж.Атанасов.
Политическият кабинет е съвсем окомплектован.В петък ще е клетвата на кмета, кметове на кметства, общински съветници и след това инж.Атанасов ще показа управителните фрагменти в община Кюстендил.
" За администрацията още веднъж наблягам, не желая да се притеснявате, бъдете спокойни, ще беседваме с всеки един от вас.Знам общинските чиновници всеки какво може и е кадърен и мисля,че можем да работим дружно.Призовавам ви, продължавайте да си изпълнявате служебните отговорности както сте го правили, не абдикирайте от постовете, бих желал да помоля сегашното управление да спре с маневрите, които се вършат в последните дни в общинска администрация.Както и по предприятията, преназначават се хора, не мисля че това е нещо, което трябав да се прави в последния миг, апелирам ви се не го правете, не мисля че е нужно ", съобщи новоизбраният кмет.
Той повтори още веднъж целите на него и екипа му, които ще бъдат в детайли разяснени след полагането на клетва.
Приоритет на този стадий ще бъде бранша, който се занимава със строителстовто и бранша, който се занимава с европроектите, тъй като това са хората, които ще докарват пари в общината, уточни инж.Атансов.
" Първото нещо, което ще направя, е да възложа Подробен устройствен план за общинската индустриална зона, да се разгласи публичната поръчка, защто тя беше спряна.
Зелената договорка тропа на вратата, ще влезем с екип, подготвен да работи с европроекти, който, както се показва един политически водач, ще влезе с 200 в багра и считам, че ще успеем да влагаме максимума от средствата, които ще се поставят за община Кюстендил по безусловно всички стратегии, които ще бъдат отворени и ще бъдат в полза на нашите съграждани ", съобщи още Атанасов.
Община Кюстендил ще има петима зам. кметове, като новият ще е с сектор европроекти.
" Предстоят много оперативни стратегии, които да бъдат отворени, работи се по Плана за възобновяване и резистентност и Зелената договорка, където ще има голям финансов запас за област Кюстендил и с цел да може да влагаме максимума от средствата на територията на община Кюстендил е редно да има човек, който да се занимава единствено с тази сфера ", съобщи Атансов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР