Ново уволнение във ФБР. Този път е отстранен Питър Стрезок,

...
Ново уволнение във ФБР. Този път е отстранен Питър Стрезок,
Коментари Харесай

Трети високопоставен служител на ФБР е уволнен

Ново уволняване във ФБР. Този път е отхвърлен Питър Стрезок, месеци след разкриването на разменени от него анти-Тръмп смс-и в организацията. Той е третият почитан чиновник на бюрото, уволнен по време на ръководството на Доналд Тръмп.

Адвокатът на Стрезок Айтан Гьолман съобщи, че неговият клиент е деец с 21-години опит във ФБР, само че е бил уволнен в нарушаване на общоприетата процедура. По думите на Гьолман заместник-директорът на бюрото е пренебрегнал отделa за професионална отговорност на ФБР, който е трябвало да преглежда случая.

Президентът Тръмп и неговите съдружници в продължение на месеци упрекваха Стрезок и го сочеха като образец за водената анти-Тръмп акция в бюрото и в департамента по правораздаване. Стрезок беше отхвърлен от профилираното следствие откакто беше разкрито, че е изпращал смс-и със наличие, ориентирано против президента и изпълнени с политически послания до сътрудника си и ухажор Лиза Пейдж.

Стрезок е третият почитан човек, който е уволнен от ФБР по време на ръководството на Доналд Тръмп.

По-рано тази година основният прокурор Джеф Сешън повдигна обвинявания против заместник-директора на ФБР Андрю МакКейб след отчет, в който се твърди, че е отговорен за изтекла информация пред кореспонденти и по този метод е подвел проверяващите с дейностите си.

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми също беше уволнен от Тръмп през май предходната година, откакто заместник-главният прокурор Род Розенщайн излезе с сериозен отчет по какъв начин Коми е употребявал частен имейл сървър при следствието на ФБР за хакнатите имейли на Хилъри Клинтън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР