Ново социологическо проучване показа, че все по-голям процент от американците

...
Ново социологическо проучване показа, че все по-голям процент от американците
Коментари Харесай

САЩ: Абортите и правата на жените трябва да са приоритет

Ново социологическо изследване сподели, че все по-голям % от американците считат, че абортите и правата на дамите би трябвало да са приоритет за държавното управление на фона на постановлението на Върховния съд на Съединени американски щати да анулира решението по делото " Роу против Уейд ". Значението на тези въпроси нараства изключително доста измежду хората, които поддържат демократите и достъпа до аборти, съобщи Асошиейтед прес.

Двадесет и два % от пълнолетните хора в Съединени американски щати показват абортите или правата на дамите като един от петте съществени казуса, по които желаят да работи държавното управление, демонстрира изследването на Центъра за проучване на публичните въпроси на АП-НОРК (AP-NORC) Това съставлява повече от двойно нарастване спрямо декември, когато друго изследване на АП-НОРК сподели доста увеличение на споменаванията на абортите спрямо предходните години. Новото изследване, в което се включват запитвания, извършени преди и след решението на Върховния съд, демонстрира, че определянето на този въпрос като предпочитан внезапно се е повишило след решението.

Проведени преди решението запитвания демонстрират, че то не е известно измежду болшинството американци, които поддържат достъпа до аборти като цяло, макар че доста хора споделят, че въпреки всичко би трябвало да бъдат въведени някакви ограничавания.

Новото изследване също по този начин демонстрира, че хората, които считат, че абортите би трябвало да са разрешени от закона, съвсем напълно се припокриват с тези, които загатват правата на дамите като приоритет. Сред дамите процентът на респондентите, които показват абортите или правата на дамите като приоритет, тази година към този момент е бил по-висок спрямо предходната – 21% преди анулацията на " Роу против Уейд ", спрямо 9% предишния декември, а след решението за анулация техният дял се е повишил до 37%. След оповестяването на решението на Върховния съд процентът на мъжете, споменаващи абортите или правата на дамите като главен приоритет за държавното управление, също се повишил от 6% до 21%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР